понеділок, 22 жовтня 2018 14:04

В Україні знімуть фільм з легендами світового хокею

В Україні знімуть фільм з легендами світового хокею
Володарі Кубка Стенлі з українським корінням вперше з'являться на вітчизняних екранах Фото: misto-tv.

Легендарні хокеїсти NHL стануть героями нового українського документального фільму "UKE".

Героями картини Володимира Мули стали 2-разовий володар Кубка Стенлі у складі "Філадельфії" Орест Кіндрачук, 2-разовий володар Кубка Стенлі у складі "Бостона" Джонні Буцик, 3-разовий володар Кубка Стенлі у складі "Нью Джерсі" Кен Данейко, переможець Кубка Стенлі у складі "Пітсбурга" Джефф Чичрун, володар кубка Стенлі у складі "Чикаго" Ерік Нестеренко, переможець Кубка Стенлі у складі "Нью Джерсі" Брюс Драйвер, 3-разовий володар Кубка Стенлі у складі "Едмонтона" Майк Крушельницький і кращий хокеїст всіх часів Уейн Грецкі, пише "Апостроф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нададуть три ґранти на переклад книжки Олега Сенцова іноземними мовами

"Володарі Кубка Стенлі з українським корінням вперше з'являться на вітчизняних екранах і повідають свої історії становлення і визнання. Водночас, це не буде суто спортивна історія. Стрічка наповнена несподіваними викриттями, історичними знахідками і безцінними артефактами, які розіб'ють вщент утрамбовані роками стереотипи", - розповів режисер.

Зйомки ведуться в США, Канаді та Україні. Сценаристом картини виступає відомий телеведучий і документаліст Микола Васильков, а також дослідник Євген Количев.

У фільмі розкажуть про зв'язки між подіями початку ХХ ст., боротьбою за незалежність від більшовицької Росії, хвилями української еміграції та сучасними зірковими фігурами в північно-американському хокеї.

Український короткометражний фільм режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука "Штангіст" отримав Гран-прі Варшавського міжнародного кінофестивалю. Тепер картина отримала право поборотися за "Оскар" 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знімуть фільм з легендами світового хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі