понеділок, 11 листопада 2013 10:02

В Україні покажуть вражаючу постановку про Франкенштейна та невідому історію кохання Леді Ді
11

Франкенштейн
Франкенштейн
Король Сохо
Король Сохо
Квартет

Цього року уже в 13-й раз в Україні пройде фестиваль "Нового британського кіно". 13 листопада він стартує спеціальним допрем'єрним показом біографічної мелодрами про принцесу Ді з Наомі Уоттс у головній ролі.

"Діана: Історія кохання" розповідає про два останні роки життя найвідомішої жінки 20-го століття - принцесу Діану. Режисер зосередився на її стосунках з пакистанським хірургом. Любовна інтрига з єгипетським мільярдером Доді Аль-Файєд, з яким принцеса потрапила в автокатастрофу була нібито лише для відводу очей. У широкий прокат стрічка вийде 28 листопада.

Крім цього фільму в основній програмі фестивалю ще чотири стрічки. Байопік "Король Сохо" про мільярдера та порно-барона Британії, який у 1958-му році відкрив перший нічний стрип-клуб у країні. Поступово він вибудовує цілу імперію клубів і еротичних журналів. Серед наслідків такої діяльності - низка звинувачень у непристойній поведінці, зламаний шлюб і особиста трагедія.

Дія режисерського дебюту оскарівського лауреата Дастіна Хоффмана "Квартет" розгортається в будинку літніх артистів британської оперної сцени. А в "Королівському вікенді" йдеться про любовний роман президента Франкліна Рузвельта та його кузини Маргарет. Усе це відбувається в 1939 році під час політичного візиту британської королівської пари в нью-йоркську резиденцію Рузвельта. І звісно крапля чорного британського гумору у роуд-муві про пару закоханих "Коханці на колесах".

Крім того, "Нове британського кіно" представить ще три спеціальних проекти. А саме - традиційна добірка короткометражок, фільм "Егоїстичний велетень" про двох школярів, який відзначили призом на цьогорічному Каннському фестивалі. Та кіноверсія постановки Королівського національного театру "Франкенштейн" від режисера Денні Бойла. Доктор Віктор Франкенштейн створює Чудовисько, вдихнувши життя в тіло, створене з частин різних померлих людей. Але кидає його напризволяще і відтепер Чудовисько присяглося помститися своєму творцю. Головні зірки постановки - Бенедикт Камбербатч та Джонні Лі Міллер.

"Нове британське кіно" пройде в 11 містах України - Києві, Одесі, Донецьку, Львові, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Вінниці, Полтаві, Чернівцях та Тернополі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні покажуть вражаючу постановку про Франкенштейна та невідому історію кохання Леді Ді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі