Ексклюзиви
пʼятниця, 08 листопада 2013 10:40

На Депардьє планують замах, а Хабенський викладає у школі – кінопрем'єри 8 листопада
9

Студент року
Життя Адель

На цьому тижні на широкі екрани України виходить одразу дев'ять фільмів. Серед них як переможці Одеського і Каннського кінофестивалів ("Географ глобус пропив" і "Життя Адель"), так і банальні попсові стрічки ("Студент року"). Як масштабні голівудські блокбастери ("Тор 2", "Гра Ендера"), так і камерні комедії ("Це кінець"). Як костюмовані драми ("Распутін"), так і бурлескні трагікомедії про гротескне сьогодення ("Віддати кінці"). Словом, фільми на будь-який смак.

Географ глобус пропив

"Я нікому з вас не вірю, тому що ви самі себе не поважаєте", - проголошує протагоніст стрічки перед учнями.

Через брак грошей молодий білолог Віктор Служкін влаштовується у місцеву школу географом. Спочатку він вимушений боротися зі своїми учнями. Проте дуже скоро Віктор знаходить з ними спільну мову і веде їх у похід. Крім того, його життя переповнене пиятикою з друзями, сварками з дружиною і маленькою дочкою, яку він водить в дитячий садок. Він просто живе.

"Достойне продовження кращих радянських традицій "школярського кіно" і "стрічок про страчене покоління", розказане розумною, яскравою і універсальною мовою. Це сучасна класика кінороману дорослішання", - Empire.

Тор 2: Царство темряви

"Довіряючи мені, ти підтвердиш, що ти дурень", - відповідає Тору антагоніст фільму.

На цей раз Тору доведеться врятувати Землю і Дев'ять Світів від таємничого ворога з часів, існування якого взяло початок ще до появи Всесвіту. Головний герой стрічки бореться за встановлення гармонії і порядку у космосі. Проте гнівна раса на чолі з підступним Малекітом повертається, щоб погрузити всесвіт у темряву. Протистояти ворогові не може ані верховний бог Один, ані весь Асгард. Тож Торові доведеться пожертвувати всім задля того, щоб врятувати світ.

"Тут спрацювало практично все те саме, що й у попередній частині "Тора": Хідлстон знову манірний і підступний, Хемсворт – жвавий, як молодий пес, а автори стрічки знаються на гарних жартах", - Time Out.

Гра Ендера

"Якщо ви впораєтеся – вас пам'ятатимуть, як героїв" - говорить командир головним героям цієї стрічки.

Далеке майбутнє. Активне освоєння людьми космосу призвело до страшних наслідків. На Землю почали регулярно нападати прибульці, в результаті чого загинула приблизно половина людства. На планеті було сформовано нову супердержаву Гегемонію. Об'єднаний космічний флот кидає всі сили на пошуки талановитих дітей котрі з часом стануть пілотами і поведуть земні ескадри на оборону Землі. Їм доведеться протистояти так званим "жукерам", комахоподібним інопланетянам. На юних Пітера, Валентину та Ендера Віггінів звертає увагу Флот. Наймолодшого з них – Ендера – зараховують до школи пілотів. Тож йому доведеться пройти важкі випробування. Адже саме від нього залежатиме майбутнє людства.

"Як і головний герой, автори стрічки сподіваються, що кмітливість глядачі оцінять вище грубої сили. В цій стрічці показується узагальнена мораль з "Повелителя мух", в умовах винахідливого сай-фая", - Total Film.

Життя Адель

"Я мушу постійно щось вдавати з себе. Мені чогось бракує", - зізнається головна героїня стрічки, заплутавшись у своїх сексуальних переживаннях.

Історія молодої дівчини, котра зустрічає жінку з незвичною зовнішністю. Ця зустріч повністю змінює її життя, адже вона відкриває в собі жагу до жіночої плоті. З часом головна героїня Адель повністю змінює своє життя. З цього моменту вона вже не звичайна юначка, а справжня натхненниця жінки з синім волоссям, яка є художницею. З чого складалися переживання протагоністи, що коїлося в її житті, та в її ліжку, коли вона засинала поруч з цією мисткинею… Все це детально показується у цій відвертій стрічці.

"Довгі сцени Адель та Еми у ліжку та по за ним, - це приклад віртуозної акторської гри і режисури, навіть якщо в них показується трохи більше, ніж зазвичай можна побачити у кіно", - The Hollywood Reporter.

Распутін

"Ти не розумієш, що означає зустрітися поглядом з Распутіним…", - говорять про головного героя стрічки.

Початок ХХ століття. В Європі війна, а Росія – на краю провалля. Несподівана поява Григорія Распутіна в палаці імператора Російської Імперії викликає хвилю обурення при дворі. Сибірський цілитель полегшує страждання невиліковно хворого спадкоємця престолу, проповідує та творить дива. Імператриця впевнена, що все не випадково і Григорій – божа людина і спаситель. Проте її переконання розділяють багато не всі. Навколо Распутіна заплітаються чутки. Його містична влада над імператорським сімейством дратує багатьох. Дуже скоро він опиняється в епіцентрі катастрофи, яка наближається на державу.

"Навряд чи "Распутін" справить сильне художнє враження, проте любителі подивитися на популярних акторів в історичних костюмах знайдуть чим підживитися", - Коммерсантъ Weekend.

Це кінець

"Ну, словом, мені довелося випити свою мочу…" - посміхаючись говорить на камеру один з героїв стрічки.

Пригодницька комедія, в якій з'являються найепатажніші голлівудські коміки сучасності. Всі вони в цій картині грають самих себе. Сюжет розповідає про компанію молодих людей, що зіштовхуються з апокаліпсисом. А все починається з того, що Джеймс Франко влаштовує у себе вдома вечірку, на яку приходять Сет Роген, Ема Уотсон, Джейсон Сігел та ін. Несподівано починається справжня боротьба за виживання. Глядачам доведеться гадати – хто з них виживе після кінця світу.

"Фільм нерівний, і триває хвилин на 15 довше, ніж необхідно. Проте коли з екрану лунають жарти – це не може не вразити", - USA Today.

Віддати кінці

"Так званий кінець світу очікується 15 жовтня у 22:00", - лунає з радіо у маленькому російському селі.

Маленьке село де не тільки всі люди знають одне одного, але й можуть окликнути за кличкою кожну корову. Несподівано жителі цієї глибинки дізнаються про апокаліпсис, що наближається на їх селище. По радіо повідомляють, що на Землю летить комета. Людству лишилося існувати лише добу. Тож жителі цього села вирішують оригінально підготуватися до апокаліпсису. Розставляються столи, випікаються пироги, хтось з жителів відважується зробити те, що постійно відкладав на потім. Проте, що вони робитимуть, коли кінець світу так і не наступить?

"Дещо нудотна варіація на тему кінця світу з бравурними і фарсовими інтонаціями Кустуріци", - Новая газета.

Він значно популярніший за тебе

- Навіть найбільші зірки страждали від алкоголю: Дженіс Джоплін, Мерілін Монро…

- Але ж вони всі померли

- Так і стають великими зірками – відповідає головна героїня фільму.

Колишня зірка інді-фільмів Хеллі Феффер розстається з бойфрендом, агентом та кар'єрою. Тепер вона нарешті зрозуміла, що життя треба змінювати. Озброївшись вкраденим сценарієм та кількома пляшками міцного алкоголю, Хеллі кличе на допомогу свого брата Райана і його товариша. З цього моменту вона починає роботу над своїм власним фільмом, який амбіційно називає "оскарівським". Та що з цього вийде?

"Це фарс про бажання стати голівудською зіркою дуже добре характеризує її головна героїня. Вона настільки ж хаотична, наскільки й кумедна", - Village Voice.

Студент року

"Заради перемоги ти готовий битися з кращим другом?" - запитують у протагоніста стрічки. І щоб дізнатись його відповідь треба переглянути весь цей нудний фільм.

Вони молоді, амбіційні та ще не відчули гіркоти поразок. Та колись їм доведеться зіштовхнутися зі справжнім дорослим життям, і чому б не зробити це в новому навчальному році. Суворий декан дає можливість стати почесним студентом року тільки одному з усіх, хто навчається на факультеті. Це змушує багатьох почати фанатичне навчання. Красунчик Рохан Нанда зіштовхується з суперником Абі Сінгха. Протистояння цих хлопців поступово переростає у дружбу. Та чи зможуть вони поділити красуню, в яку разом закохалися?

"Типове болівудське кіно, в котрому занадто багато всього, але за яке не соромно", - Digital Spy.

Зараз ви читаєте новину «На Депардьє планують замах, а Хабенський викладає у школі – кінопрем'єри 8 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі