Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2018 11:26

В Україні буде кіно для сліпих

В Україні буде кіно для сліпих
Слабозорі та незрячі люди зможуть ходити в кіно. Фото: АиФ-Хабаровск

60 фільмів адаптовують для людей із вадами зору.

До цього переліку увійдуть як зарубіжне, так і вітчизняне кіно, розповідає ТСН. Ранок.

Уже є аудіодискрипція фільмів. Це додатковий коментар, який пояснює незрячій людині, що саме відбувається на екрані. Таке кіно буде зрозімілим і для зрячих, і для незрічих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft створила віртуальну реальність для сліпих

В Україні аудіодискрипцією почали займатися 2013-го. Першим був мультфільм. Зараз у фондах організації більше 50 стрічок. Незабаром їх завантажать на сайт Української спілки інвалідів. Організатори сподіваються, що невдовзі таке кіно транслюватимуть на широкий загал у кінотеатрах. Люди з обмеженими можливостями не повинні бути викресленими з суспільства.

26 грудня у Львові презентували сайт для слабозорих і незрячих користувачів. Його розробили представники осередку всеукраїнської громадської організації "Українська спілка інвалідів – УСІ". Про це повідомляють у прес-службі мерії.

"Сайт usi.org.ua має кілька важливих особливостей, - каже авторка проекту Оксана Потимко. - Зокрема, сторінка цілком доступна для осіб із повною втратою зору, оскільки меню і наповнення сайту доповнені обов'язковим текстовим супроводом. Для осіб із залишковим зором, залежно від діагнозу і зорових можливостей, передбачені одразу 2 функції – зміна шрифту, тобто його збільшення або зменшення, та зміна фонового режиму, тобто зміна кольору сторінки залежно від сприйняття користувача".

Зараз ви читаєте новину «В Україні буде кіно для сліпих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі