понеділок, 22 лютого 2016 17:44

В столиці проведуть другу зустріч проекту "Апокаліпсис міста"

В столиці проведуть другу зустріч проекту "Апокаліпсис міста"
Фото: facebook.com

В рамках міжнародного проекту "Апокаліпсис міста" 25 лютого в столиці відбудеться друга зустріч на тему "Зозулине яйце. Варшавський Палац культури та науки в свідомості і практиках сучасних поляків".

Палац культури і науки у Варшаві мав стати осердям столиці, уособленням соціалізму і "подарунком", що скріпив би союз Польщі та СРСР. Чим же є Палац після зміни політичного та ідеологічного контексту? Оскільки він мав бути "вічний, як польсько-радянська дружба", то чи має право на існування після розпаду Союзу? Розпад СРСР означив процес поступового відкидання колоніальних ресентиментів у Польщі, унаслідок чого "сталінський храм" у видозміненому вигляді увійшов до семіосфери столиці.

"Апокаліпсис міста" – міжнародний інтердисциплінарний проект, покликаний об'єднати досвід різних країн, фахівців з різних галузей гуманітаристики і урбаністики.

Організаторами зустрічі виступили книгарня "Є" спільно з Польським інститутом у Києві та Інститутом східних ініціатив (Краків).

Лекцію читатиме координаторка проекту "(Пост)соціалістичне місто" Інституту східних ініціатив Кінґа Нендза-Сіконьовська.

Місце проведення: книгарня "Є" (вул. Лисенка, 3)

Початок: о 18:30

Вхід вільний

Зараз ви читаєте новину «В столиці проведуть другу зустріч проекту "Апокаліпсис міста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі