пʼятниця, 06 березня 2015 12:58

У парламенті Великобританії відкрили фотовиставку про війну на Донбасі

У парламенті Великобританії відкрили фотовиставку про війну на Донбасі

У парламенті Великої Британії відкрилася фотовиставка "Донбас: війна і мир", на якій зібрано роботи найкращих українських фотографів, зроблених на Донбасі. Виставка ініційована народним депутатом, Уповноваженм президента України з мирного врегулювання на Донбасі Іриною Геращенко та НСЖУ, повідомили у прес-службі партії "УДАР".

Виставку відкрив міністр у справах Європи Великої Британії Девід Лідінгтон, який у своїй промові визнав, що світ не завжди оперативно реагує на ситуацію на Донбасі, але сьогодні солідаризується з Україною. Британський уряд та парламент займають в цьому питанні спільну позицію.

На відкритті фотовиставки та інших заходах задля привернення уваги британського політикуму до ситуації в Україні та інформування їх про війну, була присутня група народних депутатів України та представники українського уряду.

Геращенко підкреслила, що це не є громадянська війна і звернулася до британських колег із закликом посилити санкції проти РФ, яка спонсорує цю війну. Також вона поінформувала про порушення мінських угод з боку РФ і бойовиків, про страждання цивільного населення, зокрема, жінок і дітей.

Серед інших питань, що піднімалися під час заходів, були питання проведення реформ в Україні, робота нового українського парламенту, боротьба з корупцією. Також ішлося про збільшення технічної та фінансової допомоги Україні, у тому числі для активізації реформ та допомоги переселенцям.

Голова міжпарламентськоі групи друзів "Україна-Британія" Джон Віттінгдейл пообіцяв, що британські політики продовжуватимуть тиск на РФ доти, доки не буде прогресу у виконанні мінських угод.

Також під час візиту делегації до Великої Британії відбулися зустрічі народних депутатів з представниками української громади Лондона. В Українському Інституті в Лондоні було організовано благодійний аукціон, на якому серед лотів були і фотографії з презентованої експозиції. За результатами аукціону вдалося зібрати більше 1600 фунтів на потреби Ірпінського реабілітаційного центру для військовослужбовців.

Нагадаємо, 5 березня в Сеймі Польщі урочисто відкрили виставку, присвячену Євромайдану.

Зараз ви читаєте новину «У парламенті Великобританії відкрили фотовиставку про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі