середа, 14 березня 2012 10:56

У Литві читають про українського супермена Гриця Мамая

У Литві читають про українського супермена Гриця Мамая
Фото з сайту life.pravda.com.ua

У литовських книгарнях з'явився переклад дитячого іронічного детективу київської письменниці Лесі Ворониної "Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру". Видання презентували на березневому книжковому ярмарку у Вільнюсі.

Це єдиний великий ярмарок у Литві і найбільша книжкова подія року. Спеціально до неї видавництво "Nieko rimto" ("Нічого серйозного" - Gazeta.ua) надрукувало книжку", - каже письменниця. Вона сама їздила представляти литовцям переклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Книжці року Бі-Бі-Сі" переміг дитячий роман Володимира Рутківського

"Нічого серйозного" - найбільше дитяче видавництво у Литві. На ринку вони вже 12 років. Їм ніколи не бракувало гарних казок, а от пригодницької літератури для дітей і підлітків не вистачало.Минулого року у травні на Львівський міжнародний дитячий фестиваль приїхала засновниця видавництва, художниця і казкарка Сіґуте Ах. В Україні вона промокла під весняною зливою і злягла з грипом. Друзі, у яких вона гостювала, саме читала вголос "Суперагента 000" і раз у раз вибухали реготом. Хвора попросила, аби їй переклали – що ж там такого веселого? Їй почали переповідати пригоди українського супермена Гриця Мамая та його головного ворога – шефа міжнародної банди бабусі-ніндзя. Повернувшись до Литви Ах одразу знайшла перекладачку для видання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літературні підсумки року: події, скандали, герої

.Для 3-мільйонної Литви — це великий наклад. За рік видавництво мусить повністю його продати. Це свідчитиме про успішність книжки. Якщо за рік тираж не розходиться - прогораєш". Коштує примірник 19 літів (57 грн — Gazeta.ua).

Видання має ілюстрації херсонської художниці Катерини Білетіної. Вона ж проілюструвала українське видання.

Я сподівалася на успіх, але не знала, що книжка приверне стільки уваги преси і телебачення, зацікавить багатьох дітей. До стенду підходили переважно хлопчаки 8-12 років. Вони без батьків ходили між стендами, вибирали книжки на свій смак, розпитували у письменників про їхні твори і вирішували, чи варто витрачати на них гроші. Вони нагадували мені шукачів скарбів".

Зараз ви читаєте новину «У Литві читають про українського супермена Гриця Мамая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі