четвер, 16 лютого 2012 15:26

"Воронина — молодець, що відмовилась від президентської премії" - Дністровий

"Воронина — молодець, що відмовилась від президентської премії" - Дністровий

Письменниця Леся Воронина й художниця 60-річна Катерина Штанко відмовилися від книжкової президентської премії "Українська книжка року". Вони номінувалися за книгу "Сни Ганса Християна".

Книга вийшла у видавництві "Грані–Т". Тут премію Президента ігнорувати не збираються.

"Нас тішить той факт, що переможцем стала книга авторів, яких обожнюють сучасні дітлахи", — зазначили у видавництві.

Колишній піар-директор "Грані–Т" письменник Анатолій Дністровий зазначив, що підтримує рішення письменниці.

"Підтримую Лесю Воронину. З владою не можна співпрацювати. Вона — антиукраїнська. Творча спільнота мислить категоріями громадянського суспільства. Для нас важливіше жити в нормальній країні, де будуть чесні і прозорі правили гри, людина буде захищена, а не отримувати нагороди. Анна Ахматова ніколи не йшла на співпрацю з Радянською владою. Їй все життя перешкоджали, але врешті вона перемогла. Не всім же бути прирученими Борисами Олійниками. Живемо в постінформаційний час, коли будь-який крок є політикою. Сидиш на хуторі і повністю ізолювався від світу — це також можна вважати політикою. Але громадянська позиція має бути. Те, що відмова від премії — не піар хід, це сто відсотків. Кожен мій друг письменник критикує нинішню владу — це що піар? Нам за це ніхто не платить, тиражі наші не збільшуються. Леся Воронина за все життя нічим себе не зганьбила. Сумлінно працює у літературі. За часів повної розрухи у 1990-х тягнула дитячий журнал "Соняшник". І не за гроші це робила, і не для піару. Вона просто любить свою справу і продовжує її робити. Влада зараз у дуже депресивній ситуації. Їй треба на когось опиратися, і вона намагається загравати з творчою спільнотою. Думають, що будуть роздавати нагороди і цим привернуть її до себе. Леся Воронина — молодець. Все правильно зробила", - зазначив Дністровий.

Зараз ви читаєте новину «"Воронина — молодець, що відмовилась від президентської премії" - Дністровий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі