пʼятниця, 23 грудня 2011 19:24

У "Книжці року Бі-Бі-Сі" переміг дитячий роман Володимира Рутківського
30

Фото: Фото: Наталія Чубенко

23 грудня у Києво-Могилянській академії відбулося нагородження літературного конкурсу "Книжка року Бі-Бі-Сі — 2011". Перемогу здобув роман  Володимира Рутківського "Сині води".

"Там чудові персонажі — вони усі живі, жваві і веселі,  - каже координатор журі конкурсу Світлана Пиркало. - У романі є політичні інтриги. Розкрита тема дружби між українськими і татарськими родинами. Вони спокійно живуть поруч, ходять в гості і родичаються. Але князі і хани цьому заважають - йдуть війною один на одного. Тема патріотизму показана елегантно. Патріотизм не сунуть читачеві в горло. Дозволяють самому зробити висновки на прикладі ставлення героїв до своєї землі. Ті захищають її та люблять. Насправді, не хочуть воювати, а хочуть жити з сусідами мирно. Коли читала, думала про фільм "Вогнем і мечем" Єжи Гоффмана. За багатством персонажів і драмою, книжка могла б бути екранізованою на зразок цієї стрічки. Єдине, що у Рутківського бракує пристрасної любовної лінії".

Володимир Рутківський живе в Одесі. Приїхати на нагородження через хворобу не зміг. Він отримав 1 тис фунтів стерлінгів (12 тис. 500 грн. — Gazeta.ua).

Присутні на нагородженні письменники, літературні критики та видавці кажуть, що очікували на перемогу роману Тараса Антиповича "Хронос". Також за першість змагалися "Бора" Галини Вдовиченко, "Нариси бурси" Антона Санченка і подорожній роман "Подорож з Мамайотою в пошуках України" Артема Чапая.

Зараз ви читаєте новину «У "Книжці року Бі-Бі-Сі" переміг дитячий роман Володимира Рутківського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі