середа, 14 березня 2012 16:37

У Німеччині представили скульптури, заборонені нацистами

У Берліні показали невідомі раніше скульптури, які нацисти зібрали на викривальній виставці 1937 року "Дегенеративне мистецтво", повідомляє Tagesspiegel.

Твори мистецтва були знайдені в 2011 році на розкопках біля будівлі берлінської адміністрації, проте вчені розповіли про них лише тепер.

Вперше археологи знайшли на цьому місці скульптури, які нацисти відносили до "дегенеративного мистецтва", ще в 2010 році. Пізніше вони були представлені на експозиції в Новому музеї Берліна. Після цього розкопки були припинені і поновилися лише в 2011 році, пояснив археолог Матіас Вемхофф (Matthias Wemhoff).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину Пікассо оцінюють у $80 млн

Крім того, як заявила представник Вільного університету Берліна Майке Хоффманн (Meike Hoffmann), мистецтвознавці довгий час не могли ідентифікувати роботи, тому не поспішали представляти їх широкій публіці. Авторство скульптур визначали за каталогом, складеним нацистами. Однак і там дослідники знаходили помилки, які доводиться виправляти за іншими джерелами.

13 березня Музей доісторичної епохи і ранньої історії спільно з дослідницькою групою Вільного університету Берліна представили шість нових знахідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину Гітлера "Нічне море" продали за 32 тисячі євро

Серед знайдених скульптур роботи Карела Ніштрата, Вілла Ламмерт, Ріхарда Хайцманн, Густава Генріха Вольфа, Фріца Врампе, а також, цілком ймовірно, Міллі Штегер. Розкопки проходили на території, де раніше розташовувався склад міністерства пропаганди Третього райху.

"Дегенеративного мистецтва" нацистська пропаганда називала авангардне мистецтво, яке вважалося антинімецьким і єврейсько-більшовицьким. У 1937 році була організована викривальна виставка, куди привезли кілька сотень творів сучасних художників, які були вилучені з музеїв по всій Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині представили скульптури, заборонені нацистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі