Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 16:00

У фільмі про Київ знялися Ада Роговцева і Даша Астаф'єва

У фільмі про Київ знялися Ада Роговцева і Даша Астаф'єва

9 лютого в прокаті українських та російських кінотеатрів з'явиться фільм "Закохані в Київ". Його називають аналогом до відомих альманахів "Париж, я люблю тебе" та "Нью-Йорк, я люблю тебе". Про столицю молоді українські кінорежисери зняли 8 ігрових короткометражок. Однією з частин "Закоханих..." стала новела "Собачий вальс" Тараса Ткаченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільський режисер зняв фільм за 12 доларів

- Це - фільм про двох самотніх старших людей, - каже режисер. - Вони живуть перед виселенням і знищенням того старого шматочка Києва, який бачать з вікон своїх квартир. Під наступом епохи, яка заасфальтовує їх старий світ, двоє старих людей знаходять щось спільне і між ними зароджується кохання. Зйомки відбувалися у Соцмістечку Дарницького району. З тих будинків, де знімали, два вже знесли, один ще стоїть. Головних героїв зіграли Ада Роговцева та Микола Олійник. Роговцева одразу погодилася на зйомки. Їй дуже сподобалася історія і вона допомогла мені в неї повірити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Закохані у Київ" покажуть на початку лютого

На картину дали 3 знімальні дні. Режисер каже, через обмеження в бюджеті.

Для 10-хвилинної історії цього вистачило. Знімали по 3 хвилини щодня. Усі історії альманаху зовсім різні. Є наївні, веселі, важкі. Моя — лірична. "Собачий вальс" показували на останньому Канському кінофестивалі. Короткометражка отримала головний приз на фестивалі "Відкрита ніч", була відзначений на Одеському кінофестивалі.

В інших фільмах альманаху знялися актори Віталій Лінецький та Георгій Хостікоєв, а також зірки шоу-бізнесу Іван Дорн і Даша Астаф'єва.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі про Київ знялися Ада Роговцева і Даша Астаф'єва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі