четвер, 07 липня 2011 12:32

Одеський міжнародний кінофестиваль. Одеса, 15-23 липня

Відкриватиме фестиваль фільм французького режисера Мішеля Азанавічюса "Артист". За нього актор Жан Дюжарден отримав Золоту пальмову гілку на цьогорічному Каннському фестивалі. Грає зірку німого кіно, кар'єра якого обривається з появою звукових фільмів.

15 липня, 18.00, Одеський Національний театр опери та балету, пров. Чайковського, 1

Україну представлятиме фільм Олександра Шапіро "Бес Пор No".

- 16-річні підлітки знімають на мобільний телефон порно. У цьому ідея фільму, не треба шукати інших підтекстів, - каже режисер. - Картина класична за проблематикою: драма поколінь, батьки та діти. У випадку з "Бес Пор No" звинувачення в порнографії неможливе, бо фільм несе в собі мораль. Він розповідає, як не можна поводитися. Такий спосіб життя завжди призводить до фатального результату. Стрічку потрібно дивитися дітям до 16. Нехай розуміють: для тих, кому бракує фантазії розпорядитися свободою, мають існувати закони.

16 липня, 19.15. кінотеатр "Родина", вул. Мечникова, 104

На фестивалі відбудеться прем'єра в Україні стрічки данського режисера Ларса фон Трієра "Меланхолія". Пара святкує пишне весілля, а до Землі тим часом прямує величезний астероїд Меланхолія.

- Цей фільм - як іграшка з "кіндер-сюрпризу": інколи її важко зібрати, але всі деталі складаються, - каже фон Трієр. - Якби дізнався, що кінець світу завтра, то час на порятунок власної душі поділив би на перегляд фільмів Тарковського і турботу про сім'ю.

19 липня, 22.45, кінотеатр "Родина", вул. Мечникова, 104

У ретроспективі українських комедій покажуть "За двома зайцями" Віктора Іванова.

- Дозвіл зняти "За двома зайцями" батько отримав хитрістю, - розповідає син режисера 71-річний Михайло Іванов. - Фільми штампували, як консерви: був чіткий план, скільки треба зняти за рік. Він горів, і батько цим скористався. За два тижні написав сценарій за п'єсою Михайла Старицького. Начальство пручалося: "Де робочий кляс, побудова соціалізму?" Вигадав, що стрічка засуджуватиме стиляг. Всі оті словєчка, які стали крилатими, він сам придумав. Казав потім: "Як здорово, що у нас такі погані кіновєди. Могли б мені добряче всипати за таку "отсєбятіну".

Свирида Голохвастова батько списав з мого друга Толіка. Був звичайний хлопець, а років у 17 раптово почав змінюватися. Брючки-дудочки пошив вузенькі, туфлі на справжньому каучуку знайшов - щось неймовірне, бідність же страшна була. Вусики тоненькі відростив, на голові хохолок начесав. Йде - груди колесом, ніс догори, у зубах цигарка. Батько все просив, щоб я його додому запрошував. Просто поїдав його очима.

18 липня, 12.00, кінозал "U-Cinema" на Одеській кіностудії, бул. Французький, 33

- Ти що, сам не можеш схватити бабу за цицьки? Чому я через таку дрібницю маю наймати дублера? - казав російський режисер Олександр Гордон на зйомках фільму "Вогні притону" 17-річному молдовському актору Крістіану Жерегі. У стрічці йдеться про Одесу наприкінці 1950-х. Жерегі зіграв хлопця, який закохався у 40-річну хазяйку борделю. Для еротичних сцен просив найняти дублера. Після виходу фільму вимагав вирізати еротичні епізоди за своєю участю й подавав до суду. Стрічку з Богданом Ступкою в ролі прокурора покажуть на закритті фестивалю.

23 липня, 20.00, Одеський Національний театр опери та балету, пров. Чайковського, 1

Зараз ви читаєте новину «Одеський міжнародний кінофестиваль. Одеса, 15-23 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути