Ексклюзиви
середа, 11 січня 2012 07:30

Фільм "Закохані у Київ" покажуть на початку лютого

9 лютого у прокат українських та російських кінотеатрів вийде стрічка "Закохані у Київ". Вона складається з восьми окремих стрічок, які зняли молоді українські режисери. Ідея виникла навесні 2010-го.

— Це не фільм, який стане туристичним гідом по історичних пам'ятках Києва, — каже генеральний продюсер проекту Володимир Хорунжий, 62 роки. — Ми хотіли показати, що тут так само закохуються і переживають, як у будь-якому іншому місті на планеті. Це на 100 відсотків український продукт.

"Закохані у Київ" називають подібним до кіноальманахів "Париж, я люблю тебе" і "Нью-Йорк, я люблю тебе".

— Моя історія про двох старших самотніх людей, — розповідає столичний режисер 36-річний Тарас Ткаченко про фільм "Собачий вальс", який увійшов до проекту. — Герої живуть у Києві й бачать зі своїх вікон, як забудова знищує шматочок їхнього старого міста. Нова епоха заасфальтовує їхній старий світ. У цьому двоє старших людей знаходять щось спільне, й між ними зароджується кохання. Головні ролі виконали актори Ада Роговцева та Микола Олійник.

Зйомки відбувалися у дарницькому Соцмістечку.

— Знімали в будинках, два з яких знесли, один іще стоїть. Через брак коштів на кожну картину мали по три дні. Цього достатньо для 10-хвилинної історії. Усі фільми проекту різні. Є смішні, сумні, важкі, моя стрічка — лірична.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Закохані у Київ" покажуть на початку лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути