вівторок, 04 червня 2013 14:19

Українську "Бороду" покажуть на міжнародних кінофестивалях в Шотландії та Грузії

Українську "Бороду" покажуть на міжнародних кінофестивалях в Шотландії та Грузії

Фільм "Борода" Дмитра Сухолиткого-Собчука відібрали до програми двох міжнародних фестивалів.

У Тбілісі студентський фестиваль стартував уже 3 червня. До конкурсу відібрали 61 фільм з більш ніж з 40-а країн.

У Шотландії - це кінофестиваль антропологічних фільмів, який пройде з 13-го по 16-е червня в Единбурзі. Покажуть художні, документальні стрічки не лише молодих режисерів, а й продемонструють рідкісні фільми, які стосуються антропології. В рамках фестивалю визначать кілька переможців. Серед призів - премії по ? 250 (більше 3000 грн) та ? 500 (більше 6000 грн).

Короткометражку режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука уже показували на фестивалі в Нідерландах та в рамках "Short Film Corner" Каннського МКФ.

Знімали стрічку у селі Стецівка в Івано-Франківській області. Це історія старого чоловіка, який доживає віку сам у порожній хаті. Позаочі цього дивака люди наивають Бородою. Він годує курей і розводить у своїй криниці рибу. Чекає, коли його нарешті провідає донька з внуками. Але вона приїжджає всього на кілька годин і Борода знову залишається один...

Зараз фільм можна побачити в українському прокаті у збірці "Українська нова хвиля". Також у добірці показують "День Незалежності" (реж. Антоніна Ноябрьова) - своєрідний погляд молодих і неприкаяних жителів українських спальних районів на День незалежності; "Уроки української" (реж. Руслан Батицький), "Гамбург" (реж. Володимир Тихий), "Діалог на самоті" (реж. Юлія Райнветер) та "Між дванадцятою та опівночі" (реж. Денис Сполітак).

Зараз ви читаєте новину «Українську "Бороду" покажуть на міжнародних кінофестивалях в Шотландії та Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі