вівторок, 04 червня 2013 05:15

"З першого дня нас супроводжували прокляття"

Автор: Фото: vk.com
 

— Коли треба був звук шурхоту волосся, перепробували коси п'ятьох дівчат. Врешті взяли перуку, бо натуральне для запису не підходило, — розповідає житомирський режисер 22-річний Дмитро Голумбевський. 7 червня у кінотеатрі "Україна" в Житомирі покажуть його трилер "Кругообіг" про дівчат-привидів.

— Сніг дублювали крохмалем. Насипали його в гумові пакети, зав'язували і м'яли. Так отримали звук рипіння снігу під ногами, — розповідає Дмитро у звуковій кімнаті житомирської студії "Ц-ТВ". Єдина лампа світить над звукорежисером, який зводить доріжки.

Чути крик, галас. Потім відтворюють шурхіт листя у лісі. Актор Житомирського драмтеатру 40-річний Сергій Рогов топчеться по купі листя, імітуючи кроки в лісі. Хукає в мікрофон, коли озвучує сцену, в якій біжить лісом. Рогов грає головну роль — фотографа.

У фільмі йдеться про двох дівчат, які заблукали вночі узимку в парку. Зустріч із цим фотографом стає для них фатальною.

— Було бажання налякати глядача, тому фільм більше сприймаю як психологічний експеримент. Надіюся, це вдалося, бо мені й самому трохи лячно, — поправляє окуляри режисер.

"Кругообіг" знімали півроку в лісі житомирського мікрорайону Богунія. Триває картина 22 хвилини. Залучили десяток акторів, переважно дівчат до 10 років. Вони навчаються у місцевій модельній агенції. Наймасовішу сцену — 70 осіб — грали в центральному парку. Акторів шукали через інтернет. Масовка працювала безкоштовно.

— Було дуже холодно. Багато хто похворів після тих зйомок. Я зліг із грипом. І взагалі з першого дня нас супроводжували якісь прокляття, — продовжує режисер.

Знімати почали торік у листопаді. Планували зобразити осінній ліс. Але раптово пішов сніг і довелося підлаштовуватися під зимові краєвиди.

— Та після зими швидко стали зеленіти дерева. Ми прийшли на те саме місце, де були восени, і довелося тканиною перекривати гілля. Оці два кадри відзняті з різницею у півроку: спостережливому глядачу буде завдання знайти їх, — каже Голумбевський. — У лісі знайшли понівечену ляльку, яка стала символом фільму. А на знімальну групу там напав рій комарів.

Авторка сценарію і головна акторка 24-річна Альона Козловець додає, що через фільм у неї зіпсувалися стосунки в родині.

— На перших зйомках я загубила срібну каблучку від близької людини. У мене маленька донечка. Історія, яку я переживала під час зйомок, не могла не позначитися на мені. Адже у фільмі зникали діти. Це точно не моя роль і навряд чи колись я гратиму в таких фільмах, — розповідає Альона. — Найтяжче було перенести зйомки в легенький сукні на колесі огляду за температури мінус 10.

— Вона тремтіла й посиніла, а нам якраз це було класно, — усміхається Дмитро.

— Якось наснилося, що рятую дитину з обгорілого будинку, де знімали напередодні, — говорить акторка.

— А я біля ліжка спросоння побачив мертву дівчинку біля себе, — перебиває її Дмитро.

Перед виходом фільму режисер запустив у інтернеті кілька роликів-розіграшів. Один із них показував прогулянки привидів центральним парком Житомира.

— Найкумедніше, що повірили. 10 тисяч переглядів ролика дали результат. Наш композитор розповідав, як йому під час подорожі водій пристрасно розказував про наших привидів, — регоче Дмитро. — Дівчата, що грали привидів, після зйомок просили не змивати грим. Мали брудні білі святкові сукні, заплямовані кров'ю. У такому вигляді поїхали додому громадським транспортом.

— На нас чекав таксист. Дівчатка вирішили познущатися з нього і по черзі з'являлися з-за дерев і махали йому руками. У чоловіка був шок, але ми швидко його заспокоїли, — сміється Альона.

Зараз творці фільму шукають прокатника. Планують показати картину в інших містах України.

Зараз ви читаєте новину «"З першого дня нас супроводжували прокляття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути