пʼятниця, 31 травня 2013 14:14

"А давайте мусорку підпалимо" - огляд кінопрем'єр 31 травня

"А давайте мусорку підпалимо" - огляд кінопрем'єр 31 травня
Кадр з фільму "День незалежності"

Довгоочікувана комедія "Похмілля: частина ІІІ" зробить всім бажаючим добрячу ін'єкцію позитиву. Вишукана романтична кунг-фу-драма "Великі майстри" обов'язково змусить любителів бойових мистецтв затамувати подих.

Альманах "Нова Українська Хвиля" відкриє кіноманам нові імена вітчизняного кінематографу. Анімація "Епік" вразить своєю казкової візуальністю. Ну, а мелодраму "Істальгія" оцінять ті, кому подобаються банальні телевізійні серіали.

Великі майстри

"Падати на землю – неправильно. Останній хто стоїть – завжди правий" - одна з істин головного героя.

Багато хто прагнув освоїти кунг-фу. Одним воно було потрібно для того, щоб захищати близьких, іншим – щоб перемагати у протистоянні зі своїми ворогами. Воїни кунг-фу несли як процвітання, так і хаос. Проте лише обрані змогли перевершити інших як духовно, так і фізично. Одним з таких став майстер Іп Ман, який згодом передав всі свої знання Брюсу Лі. Життя Іп Мана було непростим, однак він постійно удосконалював свої здібності. Він самотужки міг протистояти цілій армії воїнів, і ніколи не використовував своє вміння комусь на зло… Про те, як він удосконалював стиль кунг-фу і розповідає ця поетична стрічка.

"Заглиблюючись в новий для себе творчий простір і не відмовляючись від знайомих тем і стилістичних прикрас, гонконгський режисер своєю новою картиною перевершив очікування глядачів. Сагу 30-х років він перетворив на вишуканий взірець комерційного кіна" - Variety.

Похмілля: частина III

"Ми пережили багато чого, але ти так нічому і не навчився" - говорить Алан, головний клоун цієї стрічки, найінтелігентнішому з трійки головних героїв цього фільму – Стю.

Трійка алкофрендів цього разу відправляються в Лос-Анджелес. На відміну від попередніх двох фільмів, сюжет третьої частини їх пригод буде зосереджений не стільки на похміллі, скільки на більш важливих життєвих питаннях. Друзям доведеться визволяти Алана з психлікарні, перевозити жирафа та бігти від мафії через пустелю.

"Цей одіозний і злісний фільм присвоїв собі назву і персонажів попередній стрічок, відправивши їх в казкові пригоди з бандитами, золотом і обезглавленим жирафом…" - Miami Herald.

Нова Українська Хвиля

"А давайте мусорку підпалимо…" - говорить один з героїв стрічки "День Незалежності". Саме так він вирішив відсвяткувати національне свято.

Збірка складається з семи фільмів, які було створено за участі Держкіно. Серед них і розважальні комедії "День Незалежності" і "Між дванадцятою та опівночі", і соціальні драми "Дорога" та "Гамбург", і алегоричне полотно "Уроки української", і просто анекдотична замальовка "Діалоги на самоті". Фаворитом серед усіх цих семи стрічок, безумовно, є "Борода" Дмитра Сухолиткого-Собчука. Альманах буде показуватись в обраних кінотеатрах Києва, Одеси, Львова, Дніпропетровська, Ужгорода, Івано-Франківська, Рівного, Донецька і Чернівців.

"Ці короткометражки отримали назву "Нова Хвиля" авансом. Адже так називають фільми, які відрізняються якимсь унікальним стилем. Однак його не помітиш в жодній з картин цього альманаху" - фрАза.

Епік

"Якщо ти чогось не бачила – це не означає, що його не існує" - говорить одержимий професор своїй дочці, якій доведеться потрапити у дивний світ лісових ліліпутів.

В основу сюжету цієї фентезі-анімації лягла книга відомого письменника Вільяма Джойса. Все зав'язується навколо протистояння колонії жуків та Королеви павуків, що представляє сили зла. Коли перші розуміють, що їм бракує сил перемогти в цьому протистоянні – вони вирішують провести стародавній ритуал і викликати на допомогу міфічну істоту. Проте щось пішло не так, і в якості цієї "міфічної істоти" до них приходить дочка фанатичного дослідника лісу.

Істальгія

"В Україні не катаються на велосипедах" - говорить одна з головних героїнь цієї стрічки, змушуючи багатьох глядачів в залі здивовано переглянутись…

І це лише одна з багатьох дурниць, які говорять герої цієї стрічки. Сюжет картини розгортається паралельно в Києві, Мюнхені і Белграді. Це три історії кохання, які складаються в цікаву кінематографічну мозаїку. Українка і серб зустрічаються в Мюнхені і між ними зав'язуються відносини. В той самий час їхні діти, що лишились жити відповідно в Києві і Белграді, опиняються перед важливим вибором: їхати до батьків в Німеччину, чи лишитись в своїй рідній країні… Герої кожної з цих трьох новел стикаються з одним і тим самим болючим питанням: повторюємо ми помилки своїх батьків чи все таки кожен живе власним життям?

"Актори Ніна Ніжерадзе і Карл Марковіц – рушії фільму, в котрому задіяний переважно україно-сербський акторський ансамбль. Однак через ненайкращу гру акторів, глядачі не завжди отримують можливість зазирнути глибоко в серце героям стрічки" - kino-zeit.de.

Зараз ви читаєте новину «"А давайте мусорку підпалимо" - огляд кінопрем'єр 31 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі