пʼятниця, 31 травня 2013 05:15

"Готуватися треба за два місяці"

"Готуватися треба за два місяці"
Кадр з фільму "Уроки українською"

Короткометражку "Уроки української" дніпропетровського режисера 26-річного Руслана Батицького показали у позаконкурсній програмі Каннського кінофестивалю. 15-26 травня він відбувся у Франції. Також на кіноринку режисер представив проект фільму "Гроза".

— Тепер знаю, що до фестивалю треба готуватися за два місяці. Домовлятися про зустрічі, облаштовувати побут, — говорить режисер. — Їздив власним коштом, хоча задекларовано, що Держкіно має повернути витрати за дорогу. Нам поталанило зняти за 1500 євро двокімнатний номер на 10 днів. Від готелю до набережної Круазетт 35 хвилин пішки.

Побував на чотирьох конкурсних картинах. 1,5 години стояв у черзі на фільм данця Ніколаса Віндінга Рефна "Тільки Бог пробачить". Місць у залі на 2,5 тисячі глядачів не вистачило, і нас запросили до іншого на ту ж стрічку.

— Про що буде ваша картина?

— Це драма про молоде подружжя інженерів з Дніпропетровська. Після презентації спілкувалися з іноземними продюсерами. З'явилися кілька зачіпок із Німеччиною, Норвегією, Нідерландами.

Реалії сучасної України — лише приправа, основна історія — стосунки між чоловіком і жінкою. Вони що в Китаї, що в Бразилії однакові.

Зараз ви читаєте новину «"Готуватися треба за два місяці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути