Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2012 14:39

Українська Вікімедіа "обстежить" Києво-Печерську Лавру

Українська Вікімедіа "обстежить" Києво-Печерську Лавру
Джерело: uk.wikipedia.org

11 травня 2012 року "Вікімедіа Україна" проведе міжнародну Вікіекспедицію до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Під час експедиції пройде збір матеріалів для поліпшення текстів та ілюстрування статей Вікіпедії й інших проектів "Фонду Вікімедіа"

"Прийдуть люди, які мають фотоапарати, адміністрація заповідника надасть можливість пройтися місцями, які не всім доступні у самому музеї. Ці фотографії ми потім розмістимо у Вікіпедії для ілюстрування статей, які стосуються заповідника. Можливо, будуть створені нові статті про експонати, які поки не представлені в енциклопедії", - повідомив Gazeta.ua виконавчий директор Вікімедії Юрій Пероганич.

Організатори зазначають, що взяти участь в експедиції можуть усі бажаючі. Також вони переконують, що оскільки Києво-Печерська лавра займає особливе місце у історико-культурній спадщині слов'янських народів, очікуються учасники з інших слов'янських країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На недобудованій ділянці Великої китайської стіни не було сигналізації

Пероганич очікує на вдалі результати зустрічі. Він сказав:

"Ми проводили таку експедицію по Макарівському району. Семеро учасників об`їздили за два дні всі села району і зняли все, що там можна було відзняти - цікаві споруди, пам'ятники. Було викладено більше тисячі фотографій. Тепер статті про селі Макарівського району дуже добре ілюстровані".

Києво-Печерська лавра має статус об'єкта Світової спадщини ЮНЕСКО, а тому представляє особливий інтерес для закордонних та українських вікіпедистів.

"Вікімедіа Україна" – українська громадська організація, яка сприяє розвитку Вікіпедії – вільної енциклопедії, флагманського проекту "Фонду Вікімедіа" та інших проектів цього Фонду. "Вікімедіа Україна" з 2009 року має статус відділення "Фонду Вікімедіа" в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Українська Вікімедіа "обстежить" Києво-Печерську Лавру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі