четвер, 22 березня 2012 19:48

На недобудованій ділянці Великої китайської стіни не було сигналізації

Частина Великої китайської стіни була виявлена ??у Монголії, недалеко від місця, яке зазвичай відвідують туристи. На думку експертів, це частина стіни, яка знаходиться за межами Китаю, в пустелі Гобі.

Міжнародна група експертів була створена у серпні минулого року. Її метою було обстеження та документування древніх стін у прикордонній зоні поблизу Монголії. При цьому дослідники використовували ресурс Google Earth.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали найдавніші споруди Йорданії

Стіни були побудовані в часи різних китайських династій задля захисту від монголів, які на той час прагнули завоювати Китай.

Були ділянки стіни, які досягали до 9 метрів. Вони розкидані по всій пустелі. Також вони відомі як стіни Чингісхана, каже Вільям Ліндсі, керівник експедиції і дослідник Великої стіни.

Науковці виявили зруйновані й розрізнені пам'ятки, що нагадують Китайську стіну. Ліндсі переконаний, що ці стіни збудовані не Чінгісханом і його спадкоємцями, а китайцями. Він вважає, що це далека частина Великої китайської стіни.

Ці руїни на кордоні між Китаєм і Монголією ніколи не були досліджені. Прикордонники сказали, що команда Ліндсі була першою, яка проводить експедицію в регіоні.
Стіни видно на супутникових знімках Google Earth. Археологам вдалося знайти 2 ділянки, на яких добре збереглися стіни. Мури були набагато вище, ніж вони є зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли гробницю останнього правителя інків

Стіна побудована з каменю базальтових порід. Гострі краї вказують на те, що матеріал сюди був завезений з іншого регіону.

Імовірно, що ця ділянка стіни лишилася недобудованою, її покинули через суворі кліматичні умови пустелі.

Ліндсі додав: "Оснащення стіни було неповним. Тут навіть не було сигнальної системи й можливості вмістити достатньо війська".

Ліндсі сподівається пролити світло на невідому історію будівництва Стіни. Раніше китайські дослідники вважали, що стіна була побудована за династії Хань в 115 році до нашої ери. Але останні дослідження руїн (мотузок і дерева) дозволяє припустити, що будівництво цих стін могло відбутися на тисячу років пізніше, близько 1040 року нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «На недобудованій ділянці Великої китайської стіни не було сигналізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути