Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2012 15:31

Міністр культури Греції подав у відставку після пограбування музею Олімпії

Міністр культури Греції подав у відставку після пограбування музею Олімпії

Міністр культури і туризму Греції Павлос Геруланос подав у відставку у п'ятницю, 17 лютого, після того, як вранці того ж дня був пограбований археологічний музей на території стародавньої Олімпії. Про це повідомляє CNN з посиланням на прес-службу прем'єр-міністра Греції Лукаса Пападемоса; чи прийнята відставка Геруланоса, на даний момент не відомо.

За даними CNN і BBC News, пограбування сталося в Археологічному музеї Олімпії, одному з найбільших музеїв країни, який знаходиться на території, де виникли і вперше проводилися Олімпійські ігри. В музей після семи годин ранку увірвалися дві озброєні людини в масках і зв'язали співробітницю музею. Після цього вони вкрали 68 стародавніх об'єктів. Передбачається, що попередньо злодії відключили сигналізацію.

У музеї грабіжники розбили вітрини і винесли стародавні цінності, присвячені Олімпійським змаганням. За словами мера Олімпії Тіміоса Котціаса, назвати вартість цих об'єктів важко, оскільки їхня цінність безмірна. Однак адміністрація міста планує зв'язатися з археологами, щоб визначити масштаб збитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботи Пікассо і Матісса з паризького Музею виніс злодій-одинак

Між тим AFP зазначає, що пограбування сталося у другому за величиною музеї археологічного комплексу, тоді як головний музей - де виставлені скульптури - охороняється значно краще.

Олімпія - одна з головних культурних пам'яток Греції, включена до списку ЮНЕСКО. Найвідомішими пам'ятками Археологічного музею є статуя богині Ніки V століття до нашої ери, а також скульптурна група "Гермес з немовлям Діонісом".

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури Греції подав у відставку після пограбування музею Олімпії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі