вівторок, 04 червня 2013 14:16

Українців вбивають слабоалкоголки і антиекологічні виробництва - експерт

Українців вбивають слабоалкоголки і антиекологічні виробництва - експерт
Фото: lavrenchyk.blogspot.com

Те, що в Україні тривалість життя в середньому на 12 років менше, ніж в Європі - наслідок не тільки навколишнього середовища і харчування, а й генетики. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив член правління Всеукраїнського лікарського товариства Станіслав Нечаїв.

"Медицина відповідає за дуже малу частину охорони здоров'я, більшу складову виконує генетика. За останні декілька століть найменша тривалість життя була, мабуть, у 1933 році. Тоді українці в середньому жили до 12 років, тому що третина села вмирала", - сказав експерт.

Він наголосив, що тривалість життя українців на сьогодні могла б бути більшою, якби не так багато пили.

"Перший президент СРСР Михайло Горбачов пробував вводити антиалкогольні компанії, бо у нас був високий рівень алкоголізму. Але його ініціативи зараз забуті. Молодь поступово привчають до алкоголю завдяки пиву, солоденьким напоям з низькою концентрацією алкоголю. Залежність формують поступово", - сказав Нечаїв.

Також він зазначив, що в Україні спостерігається сумна тенденція: чим краще економічно розвинутий регіон, тим гірші там екологія і здоров'я людей.

"Треба перестати плавити метал і продавати його на захід. Слід займатися науково ємкими технологіями. Наш уряд навпаки націлений на антиекологічні галузі виробництва, і в найближчий час свого мислення не змінить. Забруднення в промислових регіонах зашкалює. Окрім того, у нас все більше і більше автомобілів. На Заході будують пішохідні доріжки, парки. Все спрямовано на те, щоб люди більше рухалися. У нас навіть по існуючих пішохідних зонах їздять автомобілі, куди їм теоретично не можна заїжджати", - відмітив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Українців вбивають слабоалкоголки і антиекологічні виробництва - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути