Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2012 15:20

Українці прагнуть усиновлювати лише здорових дітей віком до 3 років

Українці прагнуть усиновлювати лише здорових дітей віком до 3 років
Фото: obozrevatel.com

З 1600 сімей, які хочуть усиновити дитину, 90% розглядають кандидатури виключно здорових дітей віком до трьох років, повідомив директор департаменту сім'ї та дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, в 2012 році з 2,5 тисяч усиновлених дітей лише 200 були дорослішими п'яти років. Крім віку, потенційних батьків відлякує і стан здоров'я малюків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для прийомних дітей слід встановлювати чіткі правила

"Серед сиріт, які перебувають у нас на центральному обліку, понад 1500 дітей віком до трьох років. На жаль, 80% з них мають певні патології і захворювання", - повідомив представник Мінсоцполітики.

На його думку, менталітет людей, які збираються усиновити дітей, повинен змінитися. Він також нагадав, що державна допомога усиновителям прирівнюється сьогодні до допомоги при народженні дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганські чиновники не визнають, що двоє усиновлених дітей в сім'ї "матері героїні" було вбито

"У цьому році вона зросла і становить при народженні першої дитини 27830 грн., Другого - більше 57 тисяч, третьої - 115 тисяч гривень", - сказав він і додав, що на наступний рік у держбюджеті на ці цілі закладено близько 14 млрд. грн. Він також повідомив, що у 2012 році громадянами України було усиновлено 1770 малюків, представниками інших країн - 731 дитина. На його думку, це пов'язано з тим, що іноземці за законом не мають права усиновлювати здорових дітей до 5 років.

За інформацією представника Мінсоцполітики, сьогодні Україна активно переходить від інтернатів до сімейних форм виховання дітей-сиріт. Він повідомив, що в країні нараховується 96 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 66 тисяч перебувають під піклуванням, а ще майже 12 тисяч виховуються у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканка Луганщини викрала дитину, щоб приховати жахливі вбивства

"У першу чергу, на сімейні форми виховання ми відправляємо дітей, які стали сиротами через невиконання батьками своїх обов'язків. Але, на жаль, ще багато сиріт знаходяться в інтернатах", - сказав Руслан Колбаса.

У цілому, за його інформацією, сьогодні в Україні спостерігається тенденція поступового скорочення кількості дітей-сиріт.

Зараз ви читаєте новину «Українці прагнуть усиновлювати лише здорових дітей віком до 3 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути