четвер, 02 серпня 2012 10:08

Мешканка Луганщини викрала дитину, щоб приховати жахливі вбивства

Мешканка Луганщини викрала дитину, щоб приховати жахливі вбивства
Трирічна Христина півтори доби прожила під чужим ім'ям

Жінка, яка викрала трирічну дівчинку в Краснодонському районі Луганської області, сподівалася зробити підміну і приховати вбивство двох своїх усиновлених дітей. Про це повідомив прес-секретар прокуратури Луганської області Олександр Зайцев.

Також він зазначив, що двоє вбитих дітей - дівчатка 3-х та 4-х років. За його словами труп однієї дитини вже знайдений вчора в лісосмузі недалеко від будинку, де проживає жінка зі своєю сім'єю. Тіло другої дитини ще не знайдено.

"Одну дитину вона вбила в грудні 2010 року, а другу - в лютому 2011. Разом із чоловіком закопала тіла. Сподіваючись приховати вбивство двох дітей, ця громадянка вчинила викрадення дівчинки, оскільки за документами її діти живі, ніхто про вбивство не знав, і вона разом з чоловіком, який брав участь у викраденні, хотіли зробити підміну", - сказав Зайцев.

За його інформацією, жінка планувала вкрасти ще одну дитину.

Прокуратура міста Краснодона Луганської області порушила проти жінки кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених п. п. 2,4, 13 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Крім того, перекваліфікована стаття раніше порушеної справи з ч2 ст 115 КК (вбивство) в ст.146 КК України (викрадення людини).

В даний час проводяться допити свідків та оперативно-розшукові заходи щодо пошуку тіла другої вбитої дитини.

Як повідомило інформоване джерело, сім'я, в якій проживали всиновлені діти, була багатодітною - 3 всиновлених і 7 рідних дітей, а жінка носила звання мати-героїня. При цьому, за словами джерела, ніякої виплати на усиновлених дітей вона не отримувала, оскільки всиновлення, на відміну від опіки, не передбачає щомісячні державні виплати, крім одноразової допомоги, яку отримують також і матері рідних новонароджених дітей.

Як повідомлялося раніше, 30 липня в селищі Сімейкине Краснодонського району Луганської області невідомі викрали 3-річну дівчинку і відвезли на мотоциклі в невідомому напрямку. Міліція за фактом викрадення порушила кримінальну справу за ч 2 ст 115 Кримінального Кодексу (вбивство).

Як з'ясували правоохоронці, сім'я дівчинки має низький достаток, а її батько раніше був судимий. Увечері, коли відбулося викрадення, вона грала з сусідським 6-річним хлопчиком. Він став єдиним свідком події. За словами хлопчика, до них під'їхав мотоцикл з "коляскою", в якому були дві дорослих жінки та чоловік, а також дівчинка-підліток. Жінка схопила трирічну Настю, кинула її в люльку, де сиділа дівчинка-підліток, і вони поїхали.

31 липня співробітники міліції знайшли викрадену трирічну дівчинку живою і здоровою в будинку її викрадачів в селищі Краснодон (Луганська область).

Зараз ви читаєте новину «Мешканка Луганщини викрала дитину, щоб приховати жахливі вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути