понеділок, 06 серпня 2012 17:51

Луганські чиновники не визнають, що двоє усиновлених дітей в сім'ї "матері героїні" було вбито

Луганські чиновники не визнають, що двоє усиновлених дітей в сім'ї "матері героїні" було вбито
Жінка вбила двох усиновлених дівчат і вкрала 3-річну дівчинку, щоб приховати цей злочин. Фото: polemika.com.ua

Чиновники Луганської обласної державної адміністрації не визнають, що двоє усиновлених дітей у сім'ї "матері героїні" були вбиті.

Як заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Анатолій Івченко, "однозначно говорити не можна".

"Ви відразу ставите питання і стверджуєте, що діти були вбиті, поки йде слідство, ми так не можемо однозначно говорити, що вони вбиті", - сказав Івченко.

Водночас присутня на прес-конференції начальник відділу зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Луганській області Тетяна Погукай у черговий раз оголосила журналістам дату вбивства дівчаток - лютий і листопад 2011 року.

Проте начальник управління служби у справах дітей луганської ОДА Раїса Родіна щодо вбитих дівчаток вживала слова "діти, яких не стало, діти, яких не виявилося в сім'ї".

Також чиновники розповіли, чому співробітники соцслужб 1,5 року не помічали відсутності двох усиновлених дівчат у сім'ї "матері героїні". За словами Родіни, співробітники соцслужб перевіряли родину раз у три місяці.

"Сім'я перебувала в полі зору медичних працівників, дільничного інспектора, служби у справах дітей, однак ніхто не забив тривогу, не помітив. Із періодичністю в три місяці приходили, але не могли застати їх у будинку, зустрічалися з батьками на вулиці, мовляв, як справи. Вони говорили, що все нормально. Де діти? Діти ось бігають, у пісочниці граються", - сказала Родіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганську взяли під варту мачуху-вбивцю та її чоловіка

За її словами, при перевірках працівники соцслужб не порівнювали усиновлених дітей з фотографіями, які є в органах у справах дітей. Крім того, вона підкреслила, що статус "матері героїні" жінці надали в 2007 році до того, як вона усиновила трьох дітей, а п'ятикімнатну квартиру сім'я отримала в 2005 році.

"Тобто ніякої вигоди вона не мала, усиновляючи дітей. Вона отримала одноразову допомогу від держави, як і будь-яка мати, всього 36 тисяч гривень на трьох дітей", - сказала Родіна.

Тепер же, за словами чиновників, перевірки сімей, в яких є усиновлені та прийомні діти, посилюватимуться.

"Перевірки вже проводяться по всій області, наші співробітники зустрічаються з батьками, дітьми, тримають їх за руку, заглядають в очі, запитують, як у них справи", - зазначила жінка.

За словами замгубернатора Івченко, в Краснодоні в зв'язку з порушеною кримінальною справою, від роботи відсторонені начальник управління служби у справах дітей та його заступник. Один із них звільнений, інший звільнився за власним бажанням. Крім того, винесено догану начальнику служби у справах дітей луганської ОДА.

Як повідомлялося раніше, 30 липня в селищі Сімейкине Краснодонського району Луганської області чоловік і жінка викрали 3-річну дівчинку і відвезли на мотоциклі в невідомому напрямку. Міліція за фактом викрадення порушила кримінальну справу за ч 2 ст 115 Кримінального Кодексу (вбивство). 31 липня ввечері співробітники міліції виявили викрадену трирічну дівчинку живою і здоровою в будинку в її викрадачів у селищі Краснодон (Луганська область).

1 серпня справу було перекваліфіковано з ч 2 ст 115 КК (вбивство) у ст.146 КК України (викрадення людини). У той же день стало відомо, що жінка вбила двох усиновлених дівчат і вкрала 3-річну дівчинку, щоб приховати цей злочин. Як виявилося, у жінки та її чоловіка всього було 11 дітей, зараз залишилося дев'ять. У 2010 році їй присвоєно звання "матері-героїні".

Зараз ви читаєте новину «Луганські чиновники не визнають, що двоє усиновлених дітей в сім'ї "матері героїні" було вбито». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути