пʼятниця, 03 серпня 2012 15:40

Скандал з матір'ю-героїнею на Луганщині: чиновника зі служби опіки покарають

Скандал з матір'ю-героїнею на Луганщині: чиновника зі служби опіки покарають
Багатодітна мати-героїня разом з дітьми брала участь в конкурсах, міських святкових заходах. Фото: Сегодня

Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу проти завідувача сектором опіки та піклування виконавчого комітету Краснодонської міської ради,  який не перерахував дітей у багатодітної жінки, яка вбила двох нерідних дочок.

Про це повідомив прес-секретар Луганської області Аленсандр Зайцев.

Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ст. 367 ч.2, за фактом неналежного виконання чиновником обов'язків щодо забезпечення нагляду за діяльністю усиновителів, що призвело до тяжких наслідків - смерті дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганчанка, яка вбила двох дітей і викрала дівчинку, має статус "матері-героїні"

"За законом служби у справах дітей повинні щороку перевіряти, чи дійсно усиновлених дітей добре годують, одягають, як до них ставляться нові батьки, дивитися, чи є сліди від побоїв на тілі дитини. В даному випадку, чиновники цього не зробили, діти давно мертві, але за півтора року їх відсутність в родині ніхто не помітив. При цьому сім'я в Краснодонському районі досить відома", - сказав Зайцев.

Про те, що сім'я була шанована і популярна, говорить і начальник служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації Раїса Родіна.

За її словами, багатодітна мати-героїня разом з дітьми брала участь в конкурсах, міських святкових заходах і завжди була на виду.

"Як таке горе могло статися незрозуміло, тому що сім'я не віщувала жодних загроз. І в школі і в лікарні і взагалі оточення - всі про них говорять позитивно", - сказала Родіна.

Керівник зі зв'язків з громадськістю ГУМВС у Луганській області Тетяна Погукай зазначає, що подібних випадків, коли прийомні батьки вбивали усиновлених дітей, в області не було.

"Я вже давно в правоохоронних органах працюю, і на моїй пам'яті такого ще не було. Коли рідні батьки дітей своїх вбивали - це було, але з прийомними до теперішнього моменту поки не траплялося такого", - сказала Погукай.

За її словами, зараз всі неповнолітні діти "матері-героїні" перебувають у притулку, а двоє з них у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Скандал з матір'ю-героїнею на Луганщині: чиновника зі служби опіки покарають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути