четвер, 02 серпня 2012 13:39

Луганчанка, яка вбила двох дітей і викрала дівчинку, має статус "матері-героїні"

Луганчанка, яка вбила двох дітей і викрала дівчинку, має статус "матері-героїні"
У центрі - прийомні брат (2006 р.н.) і сестра (2008 р.н.), яку спалили. Фото: Сегодня

43-річна луганчанка, яка викрала трирічну дівчинку і вбила двох дітей, має статус "матері-героїні" і виховує ще 9 дітей. Про це повідомила керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Луганській області Тетяна Погукай.

За її словами, двох убитих дівчаток 3 і 4 років і їх брата, на даний момент йому 6 років, вона разом зі своїм 48-річним чоловіком усиновила у 2010 році за рішенням суду. У цьому ж році президент Віктор Ющенко присвоїв їй статус "Матері-героїні". До того моменту в родині вже було 7 рідних дітей. Останню дитину жінка народила всього півроку тому.

"Всього у них 11 дітей, 8 рідних і 3 усиновлених, але, враховуючи те, що двох дівчаток немає в живих, то зараз у сім'ї 9 дітей. Вони живуть у 5 кімнатній квартирі в місті Краснодон. Мати, батько і їх старша 22-річна дочка затримані. Як з'ясувалося, дівчина теж брала участь у вбивстві сестер і зізналася в цьому", - сказала Погукай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганській області знайдена дівчинка, яку викрали невідомі на мотоциклі

За її інформацією, першу дівчинку 3 років мати побила до смерті в лютому 2011 року, труп дитини вивезли з квартири і спалили батько і старша дочка.

"В листопаді 2011 року вона побила другу дівчинку 4 років і теж до смерті. Знову батько і старша дочка вивезли труп дитини, але не спалили, а закопали. Цей труп вчора і знайшли в лісосмузі недалеко від їх дачі в селищі Краснодон. Жінка не дає свідчень про вбивство дочок. Її чоловік і дочка у вбивстві зізналися", - сказала Погукай.

Також вона повідомила, що усиновлений хлопчик в даний час знаходиться у лікарні, у дитини численні синці і шрами. Долю всіх дітей та їх подальше місце проживання визначить суд.

У той же час у службі у справах дітей повідомили, що сім'я і сама мати-героїня характеризується позитивно і в своєму місті особа досить відома, разом з дітьми брала участь у конкурсах, створила дитячий ансамбль.

Як повідомлялося раніше, 30 липня в селищі Сімейкине Краснодонського району Луганської області чоловік і жінка викрали 3-річну дівчинку і відвезли на мотоциклі у невідомому напрямку. Міліція за фактом викрадення порушила кримінальну справу за ч 2 ст 115 Кримінального Кодексу (вбивство). 31 липня ввечері співробітники міліції виявили викрадену трирічну дівчинку живою і здоровою в будинку у її викрадачів в селищі Краснодон (Луганська область). 1 серпня справу було перекваліфіковано з ч 2 ст 115 КК (вбивство) в ст.146 КК України (викрадення людини). В той же день стало відомо, що жінка вбила двох дівчат і вкрала 3-річну дівчинку, щоб приховати цей злочин.

Зараз ви читаєте новину «Луганчанка, яка вбила двох дітей і викрала дівчинку, має статус "матері-героїні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути