середа, 11 липня 2012 05:00

У Світлани Вовченко викрали 3-місячну дочку і продали

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Світлана Вовченко з міста Українськ на Донеччині зі своєю донькою Кариною. Немовля в матері видурили обманом і віддали прийомним батькам. Дівчинка в чужих людей прожила три тижні
Світлана Вовченко з міста Українськ на Донеччині зі своєю донькою Кариною. Немовля в матері видурили обманом і віддали прийомним батькам. Дівчинка в чужих людей прожила три тижні

31-річна Світлана Вовченко з міста Українськ на Донеччині написала заяву про викрадення 3-місячної дочки Карини. 22 червня дитину знайшли в Донецьку. Дівчинка прожила три тижні у прийомній родині. За підозрою у продажу немовляти затримали 40-річну голову благодійного фонду.

— Директор этой организации нас обманула, — розповідає Світлана Вовченко. — Вона прийшла 30 травня з іграшками, назвалася Оленою Вікторівною. Каже: "Дитина в тебе мало ваги набрала, у квартирі не прибрано. Давай дівчинку в дитячу обласну лікарню покладемо, за 10 днів її підлікують, а ти закінчиш ремонт".

Світлана Вовченко живе з чотирма дітьми та 18-річним цивільним чоловіком. Карина — їхня спільна дочка. Троє синів — 2, 5 та 8 років — діти Світлани від попереднього шлюбу. Після народження доньки родині дали 3-кімнатну квартиру замість 2-кімнатної. В Українську є багато покинутого житла в аварійному та антисанітарному стані. У такому помешканні Світлана й намагається зробити ремонт.

— 1 червня ми з тією жінкою приїхали в Донецьку дитячу обласну лікарню, — продовжує Вовченко. — Там вона мені каже: "В принципі, ти вже не потрібна, можеш їхати". Узяла ксерокопію мого паспорта та свідоцтво дитини про народження. Я потім хотіла дочку провідати, а вона говорить: "Тебе не пустять". Через 10 днів дзвоню, а в неї телефон вимкнений. Коли приїхала, пояснила, що мобілку вкрали. Я почала сваритися, а вона: "Що ти кричиш, я у тебе взагалі всіх дітей відберу".

— На душе было неспокойно. Когда она перестала отвечать на телефон, мы поехали в больницу. А там сказали: у нас такого ребенка не было, — додає 18-річний Віталій Кормилін, батько дівчинки.

Керівниця благодійного фонду запропонувала бездітній 40-річній донецькій парі стати прийомними батьками за $3 тис. винагороди. Прізвище затриманої та подружжя в міліції не називають. Ті запевняють: не знали, що Карину вкрали.

— Ми поїхали в цю сім'ю. Люди купили іграшки, коляску. Думали, що оформляють удочеріння. Вже прив'язалися до дитини, — каже Олексій Горковець, заступник начальника місцевого відділу міліції.

У міськраді Українська знають затриману, але справжнього її імені не називають. Олена Вікторівна представлялася директором благодійного фонду "Сонечко". Планувала узяти в оренду кімнату в мерії. Через місцеві соціальні служби збирала інформацію про неблагополучні сім'ї. Обіцяла створити в Українську дитячий оздоровчий центр.

Затримана провини не визнає. Каже, що батьки Карини добровільно віддали немовля.

— Там должно было быть все официально, — каже адвокат жінки Юрій Талдикін. — Моїй підзахисній у службі у справах дітей вказали на цю сім'ю. Соціальний працівник разом із нею приходив туди, і вони вирішили оформити опіку на нових батьків. Ніякої користі в неї не було.

Олені Вікторівні загрожує від 8 до 15 років колонії. Перебуває у слідчому ізоляторі.

— Вона допомагала бездітним парам шукати сурогатних матерів. За посередництво брала гроші. Цим людям, у яких ми знайшли зникле немовля, вона теж шукала сурогатну матір. Але не знайшла, а гроші, які отримала від них, уже витратила. Тому вирішила віддати чужу дитину. Сподівалася, що багатодітна мати змириться, бо не може забезпечити нормальних умов старшим дітям, — говорить начальник управління боротьби з торгівлею людьми та кіберзлочинністю обласної міліції Андрій Небитов.

Зараз ви читаєте новину «У Світлани Вовченко викрали 3-місячну дочку і продали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути