понеділок, 27 лютого 2012 18:41

Україна стане головною темою для обговорення на книжковому ярмарку в Лейпцигу

Україна стане головною темою для обговорення на книжковому ярмарку в Лейпцигу

13-18 березня в Лейпцигу відбудеться міжнародний книжковий ярмарок. Головна тема цьогорічного ярмарку – книжковий ринок Польщі, України та Білорусії.

Організатори запросили представників з Громадської організації "Форум видавців", а також декілька видавництв та письменників.

"Хоча Берлінська стіна давно зруйнована, проте Східна Європа досі знаходиться за своєрідною завісою. Західноєвропейські країни досить стереотипно сприймають цю частину континенту. Ініціатива, яку проявляють німці, свідчить про те, що за допомогою літератури Західна Європа, насамперед Німеччина, цікавиться, чим насправді живуть та чого прагнуть наші країни", - йдеться у повідомленні прес-служби "Форуму видавців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вчора пропили 300 гривень" — як письменники пережили Львівський форум

На ярмарок в Лейпциг поїдуть представники видавництв „А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", „Видавництво Старого Лева", „Грані-Т", „Картографія", „Книги-ХХІ", „Клуб сімейного дозвілля", „Родовід", „Теза", та „Фоліо".

Також до делегації видавців долучилися письменники: Сергій Жадан, Наталка Сняданко, Юрій Прохасько та інші.

"Участь у ярмарку – добра нагода заявити про себе, привернути увагу фахівців до власної діяльності, налагодити контакти з західними колегами. Тим більше, що Лейпцизький книжковий ярмарок – це не просто торгівля правами й текстами, це потужний дискусійно-   презентаційний майданчик", – зазначив Сергій Жадан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як видавці умудрилися втиснути 750 заходів у чотири дні?"

Українські видавці на стенді розміром 10 кв. метрів проведуть презентації, авторські зустрічі, дискусії та читання.

Нагадаємо, "Форум видавців" вже брав участь в Лейпцизькому ярмарку в 2006 році, проте тоді через відсутність коштів українські видавництва на ярмарок не поїхали.

Зараз ви читаєте новину «Україна стане головною темою для обговорення на книжковому ярмарку в Лейпцигу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі