четвер, 22 вересня 2011 16:11

"Вчора пропили 300 гривень" — як письменники пережили Львівський форум

 

"У чому вимірюється участь у Львівському форумі – літерах чи літрах?" – написав на своїй сторінці у Facebook поет Лесь Белей зранку 19 вересня. До того чотири дні у Львові тривав 18-й Форум видавців.

У п'ятницю о пів на шосту за столиком кав'ярні сидить поет Роман Скиба, 40 років. Біля нього чотири молоді письменниці. Перед Скибою металева пір'їна на підставці.

"Отримав учора "Золоту пір'їну" за дитячі вірші. Нагородив журнал "Ангелятко". Дали 400 гривень. 300 вчора пропили – виставлявся в "Білому лицарі". Сам випив із літр коньяку. Погано, нічого їсти не хочеться", - розказав поет.

У суботу свій новий роман "Піца "Гімалаї"презентувала письменниця Ірена Карпа.

"У мене сьогодні синюшний колір обличчя. Це не тому, що я народила двох дітей, а через те, що стою під якоюсь фіолетовою лампочкою. Тепер на всіх фотках буду із синьою мордою. Можна світло на сцені змінити? У книжці багато автобіографічних моментів. Герої – лайдаки після університету, які дупля не в'ють, що далі робити. Такою є дівчина Редька, яка вирішує мандрувати Азією. Хтось був в Індії? Підніміть руку. - Ніхто не піднімає. - Тому вам обов'язково треба прочитати цю книжку, щоб був імунітет. Особливо, коли їздитимете в жахливих місцевих автобусах із драним дахом. Книжку дописувала в Гімалаях, під якимись курниками, коли все село збігалося дивитися, що воно за диво приїхало і привезло коробочку з буквами. Їжджу в Азію, бо там дешево, а я жадная українська женщина".

З яким рахунком українські письменники програли у футбол своїм читачам, скільки примірників нового роману продали брати Капранови та чому у сучасному світі статус автора зрівнявся зі статусом читача можна прочитати у журналі "Країна" № 36 (89) за 23 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Вчора пропили 300 гривень" — як письменники пережили Львівський форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі