Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 16:25

Учасники АТО поставлять п'єсу Шекспіра мовою оригіналу

Учасники АТО поставлять п'єсу Шекспіра мовою оригіналу
"12 ніч" у театрі імені Леся Курбаса. Фото: YouTube

Волонтери та ветерани бойових дій на Донбасі візьмуть участь у проекті W (Veterans, Volunteers and William), або "Ветеранський театр".

За його допомогою зможуть вивчити англійську мову й опанувати акторську майстерність, повідомляє "Радіо Свобода".

"Проект триватиме близько року, його завдання – показати суспільству ветеранів нинішньої війни з іншого боку, як творчих людей", - розповів керівник проекту і учасник бойових дій Ігор Касьян. Також є засновником курсів вивчення англійської мови, яка допомагатиме бійцям та волонтерам удосконалити знання іноземної.

Учасники проекту планують поставити п'єсу Вільяма Шекспіра "12 ніч" англійською мовою. До постановки залучили режисера Олексія Гнатковського та художнього керівника Ростислава Держипільського. Обидва працюватимуть на волонтерських засадах.

Організатори акції додають, що участь у подібних проектах є своєрідною мистецькою реабілітацією для учасників бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистава переселенців зірвала аншлаг у київському театрі: яскраві фото

Соціально-мистецький проект #ПісніВійни презентував відео до свого 12-го синглу. Це дует воїна АТО, добровольця, поета, актора театру і кіно (виконавець однієї з ролей у фільмі "Кіборги") Романа Семисала та сестер Тельнюк. Автором слів пісні "Мені тебе не вистачає" є сам боєць, а музику написала Леся Тельнюк.

Зараз ви читаєте новину «Учасники АТО поставлять п'єсу Шекспіра мовою оригіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі