Ексклюзиви
неділя, 18 березня 2018 10:45

Учасники The Clash познайомилися в черзі за допомогою по безробіттю

Учасники The Clash познайомилися в черзі за допомогою по безробіттю

18 березня 1977 року вийшов перший сингл англійського панк-гурту The Clash. Пісня White riot стала реакцією на масові заворушення у британській столиці наприкінці серпня 1976-го. В районі Лондона Ноттінг-Хілл поліція жорстоко розігнала карнавал карбиських емігрантів.

Лідер The Clash Джо Страммер на будівлі телерадіокомпанії BBC написав червоними літерами в людський зріст White Riot – "Біла жорстокість". Музикант вважав, що телевізійники необ'єктивно висвітлили події.

У другій половині 1970-х у молодіжній субкультурі Великої Британії виник новий рух. Молоді люди розчарувалися в ідеях пацифізму своїх батьків-гіппі. Їм не подобалася складна пафосна рок-музика, народжена у 1960-х. Економічна криза, невдала соціальна політика королівства породжували зневіру, протест. В музиці панки поверталися до простої енергетики класичного рок-н-ролу, тільки грали агресивніше. Тексти пісень стали радикальніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прихильники цього інструменту у не можуть відрізнити добро від зла". 172 роки тому запатентували саксофон

The Clash створили у 1976 році. Майбутні учасники гуртку познайомилися в черзі за допомогою по безробіттю. Всі виявилися прихильниками панк-року, зокрема гурту Sex Pistols. Назву колективу узяли із заголовку газетної статті про криваву автокатастрофу (сlash - зіткнення, брязкіт).

Останній альбом The Clash вийшов у 1985 році. Крім панку, музиканти експериментували зі ска, фанком, реггі. Через активну соціальну і політичну позицію британська преса назвали їх "більшовистською групою". Після розпаду гурту музиканти в основному пишуть пісні для інших. Басист Пол Сімонон став художником. Лідер гурту Джо Страммер помер у 2002-му.

Зараз ви читаєте новину «Учасники The Clash познайомилися в черзі за допомогою по безробіттю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі