понеділок, 03 грудня 2012 15:15

"Убери руки! Шо ты снимаешь!" - фільм про Євро-2012 зняли в електричці

 

Закінчилася робота над українським кіноальманахом "Поза Євро". Десять студентських короткометражок розповідають про життя мешканців Києва під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2012.

"В основному це смішні історії, - каже 27-річний режисер Андрій Литвиненко. - Є робота про "ментів", яких навчали англійської мови. Можна побачити, що з того вийшло. Документальний фільм "По колу" - моя перша картина. Вона про вуличного музиканта, який грає в міській кільцевій електричці на мандоліні кислим і в'ялим пасажирам. Герой спеціально приїхав з Харкова, жив у гостинному дворі, коли будівлю відбивали від рейдерів. Після роботи чоловік майструє собі флейту, грає на ній на даху Дарницького залізничного вокзалу, паралельно ділиться роздумами про життя. Тема Євро показана через розмови в електричці. Хтось хвастається новою футболкою за 80 гривень з логотипом чемпіонату. Бабуся якась каже: "Оце я молилася, тому виграли". Але насамперед - це фільм про художника".

У вагонах електричок знімальна група провела тиждень.

"Траплялися дуже цікаві пасажири. Один називав себе королем Борщагівки. Видно, що п'яничка. Він подумав, що ми іноземці, давай з нами спілкуватися англійською. Розказав, що жив у Британії, де кинути папірець на газон - соромно. А не те, що тут. Став скаржився на "засрану" сміттям Борщагівку. Оператор Вова Усік відрізнився сміливістю. Ліз камерою прямо в обличчя пасажирам. Багатьом це не подобалося, огризалися: "Убери руки! Шо ты снимаешь!". Щоб знімати без проблем, брали дозвіл в "Київпастрансі".

Початково проект задумали реалізувати спільно з польськими режисерами. Але їхня сторона пізно подала проект на держфінансування і не отримала коштів.

Зараз ви читаєте новину «"Убери руки! Шо ты снимаешь!" - фільм про Євро-2012 зняли в електричці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі