Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2012 14:00

"Мої роботи – це фільми про людські долі, про Україну, тяжіння до неї" – Михайло Іллєнко

"Мої роботи – це фільми про людські долі, про Україну, тяжіння до неї" – Михайло Іллєнко
Іллєнко переважно знімає фільми про українців, яких десь розкидало світами. Фото: pilipyurik.com

"Мої роботи – це фільми про людські долі, про Україну, тяжіння до неї" – Михайло Іллєнко

Михайло Іллєнко, відомий український кінорежисер, автор фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" у коментарі Gazeta.ua розповів, що більшість його фільмів орієнтовані на українського глядача.

"Ті мої роботи, починаючи з фільму "Фучжоу", орієнтовані на українського глядача. Більше того, так складається, що вони більше про українців, яких десь розкидало світами", – зазначив режисер.

"Фучжоу" – хоч це й казкова ситуація, але вона ж пов'язана з подіями першої хвилі переселення, – продовжує він. – Наприклад, "Сьомий маршрут" – це інша хвиля імміграції, але то повернення звідти людей, які вже й мови не знають, щоб хоч побачити, що воно таке. Вони сюди приїжджають, як на екскурсію, і навколо цього сюжет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайло Іллєнко: "На українське кіно рукою махнули"

Іллєнко також доторкнувся теми останнього свого відомого фільму.

"ТойХтоПройшовКрізьВогонь" – це теж доля закинула українця в індіанське плем'я й він став вождем. І це історія достовірна. Я просто знаю людей, які його там бачили. Тому інколи питають, мовляв, це ж мабуть міф. А я кажу, що ні, не міф, є свідки. Словом, мої роботи – це фільми про людські долі, про повернення емігрантів в Україну, тяжіння до неї тощо", – підкреслив кінорежисер.

Нагадаємо, фільм Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" потрапив до лонг-листа номінантів на цьогорічну премію "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «"Мої роботи – це фільми про людські долі, про Україну, тяжіння до неї" – Михайло Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі