вівторок, 20 листопада 2012 22:13

Наш екран окупований Росією та США, і ніхто його віддавати не збирається – Іллєнко

Наш екран окупований Росією та США, і ніхто його віддавати не збирається – Іллєнко
Іноземна окупація вітчизняного екрану, на думку режисера, не дозволяє розвиватися українським митцям. Фото: Анатолій БАБАК

Український екран окупований з одного боку російським кіно, а з іншого американським, які використовують його для своєї пропаганди і комерції.

Про це в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua заявив відомий український кінорежисер, автор фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайло Іллєнко.

"Взагалі у нас дуже хороше кіно, просто воно невідоме, – говорить він. – Проблема в тому, що наш екран зараз окупований. І не випадково, і це все дуже серйозно, і його нам ніхто віддавати не збирається. Бо це з одного боку, скажімо, для Росії – це дуже потужна пропаганда, ну і комерція, а для Америки – це дуже потужна комерція, і також пропаганда своєї країни, своїх героїв".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іллєнко зніматиме фільм за твором Шевченка на Черкащині

Саме це, на думку режисера, не дозволяє розвиватися чудовим українським митцям, яких у країні досить багато.

"Я дуже добре знаю короткометражні українські фільми. Протягом 16 років уже вдається організовувати фестиваль "Відкрита ніч". Це фестиваль короткометражного українського кіно. Там просто шедеври є, і це абсолютно без перебільшення кажу. Так що можете повірити на слово, що й автори, і режисери, й оператори – усе це є в Україні, і дуже класні всі. Це я знаю дуже добре", – наголосив Іллєнко.

Зараз ви читаєте новину «Наш екран окупований Росією та США, і ніхто його віддавати не збирається – Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі