Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2013 17:53

У справі про китайські брелоки киянина Андрія Фенченка все ж засудили

У справі про китайські брелоки киянина Андрія Фенченка все ж засудили
Андрій Фенченко. Фото: tsn.ua

Сьогодні Солом'янський районний суд Києва поставив крапку у справі брелоків. "Шпигуна" Андрія Фенченка засудили до штрафу в розмірі 8,5 тис. гривень. Також він має сплатити за експертизи, які робили по брелокам. Вони обійшлись державі у 936 гривень.

"Такого покарання у вигляді штрафу вимагала сторона обвинувачення. Суддя Алла Губко підтримала. Сьогодні це був заступник прокурора Солом'янського району. Порадив швидше все заплатити, бо можуть змінити міру запобіжного заходу. Вважаю таке рішення політичним. Бо дуже довго переносили час вироку. Швидше за все був тиск на суд," - каже Андрій.

Фенченко пояснює, що така міра покарання вважається судимістю, бо людина притягалась до кримінальної відповідальності. Зараз буде подавати апеляцію.

Два роки тому Андрій купив через китайський інтернет-магазин два брелоки із вбудованими відеокамерами, ліхтарика та складаного ножика. Замовлення обійшлось у $40. Посилки так і не отримав, її затримала митниця. Справу вела Служба безпеки України. Чоловіка судять майже рік. Фенченко так і не міг з'ясувати чи може людина сама розібратись - є річ, куплена в Китаї незаконною чи ні. Адже в українських інтернет-магазинах відкрито торгують окулярами, брелоками, годинниками та ручками з вмонтованими відеокамерами.

"Я намагався добитись роз'яснення від СБУ. З їхніх відповідей зрозумів, що мені потрібно купити річ, надіслати їм і тільки тоді вони скажуть - чи є вона засобом незаконного зняття інформації чи ні", - уточнює чоловік.

За даними Андрія, в Україні співробітники СБУ вже порушили більше тисячі кримінальних справ за покупки ручок та брелоків із вбудованими відеокамерами. "Злочинці" по вироках судів отримують строки від одного до п'яти років. Справи значаться в офіційному реєстрі судових рішень.

Зараз ви читаєте новину «У справі про китайські брелоки киянина Андрія Фенченка все ж засудили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути