вівторок, 02 липня 2013 12:58

У Полтаві режисер зірвав власну виставу

Автор: Фото: maidanua.org
  Олексій Коломійцев півроку був художнім керівником Полтавського українського музично-драматичного театру
Олексій Коломійцев півроку був художнім керівником Полтавського українського музично-драматичного театру

Першого липня у Полтаві зірвався показ вистави "Антиформалистический раек или Сталин жил, Сталин жив, Сталин будет жить?" Дмитра Шостаковича, бо на показ не прийшов режисер Олексій Коломійцев, який виконував у ній одну з головних ролей.  Оперу в місті мали показати вдруге, прем'єра відбулась місяць тому. У залі був аншлаг. Виставу заборонило ставити керівництво Полтавського українського музично-драматичного театру імені Гоголя.  Актори поставили її своїм коштом.

"Спочатку другий показ вистави повинен був пройти в Палаці культури полтавського турбомеханічного заводу, - повідомив місцевий Сергій Скидан. - В останню мить її перенесли в Дім культури заліззничників на іншому кінці Полтави. А частина глядачів про це не знала, пішли за старою адресою".

На виставу прийшло більше сотні глядачів. На вході в дім культури стояла одна з акторок й перед кожним вибачалась, казала, вистава зірвалась з технічних причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві щорічно влаштовуватимуть музичний фестиваль Sziget - один з найпопулярніших в Європі

Олексій Коломійцев відмовився пояснити чому саме зірвалась вистава.

"Можу сказати, що насправді це об'єктивні причини, тут нема вини режисера й акторів. Ми не прорахували деякі організаційні моменти, - розповів Олексій Коломійцев. -  Пояснювати, чому я особисто не прийшов й не вибачився перед глядачами я не повинен, а місце проведення опери не міняли, з самого початку мала бути в домі залізничників".

"Виставу відмінив режисер, бо за ним останнє слово, - повідомив один з акторів Богдан Чернявський. - Поставимо її або восьмого липня, або уже наступного театрального сезону".

Прем'єра опери відбулась 27 травня, актори поставили її на орендованій сцені Палацу культури полтавського турбомеханічного заводу, плати за вхід не брали, але по рядах пустили скриньку для пожертвувань, зібрали три тисячі гривень.

Олексій Коломійцев півроку був художнім керівником Полтавського українського музично-драматичного театру імені Гоголя. "Антиформалистический раек" мав поставити на його сцені, але адміністрація не дала дозволу, бо, нібито, самі актори відмовились працювати з режисером, через те, що він їм постійно грубив. Майже одразу після цього, його посаду скоротили.

Частина акторів театру разом з Коломійцевим найближчим часом планували у Полтаві створити авангардний театр, який ставитиме сучасні прогресивні п'єси.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві режисер зірвав власну виставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі