вівторок, 18 вересня 2012 14:06

Батько Ольги та Наталії Сумських колись віддав свою роль Богдану Ступці
5

Ганна та В'ячеслав Сумські у молодості
Фото: Фото надані Ольгою Сумською
Золоте весілля Ганни та В'ячеслава Сумських

Матері актрис Ольги та Наталії Сумських Ганні Іванівні протягом п'яти років щоночі сниться покійний чоловік В'ячеслав Гнатович.

Про це вона розказала кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Славочка мені щоночі молодим сниться. Постійно сумним його бачу. Він мовчки дивиться на мене, а потім каже: "До побачення, Ганнусю. Мені вже час іти"", - сказала Ганна Іванівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан Ступка знав, що доживає останні дні

"А сьогодні вночі він веселішим був. Посміхався, ласкаво дивився на мене і гладив по руці. Як встала, помолилася і сказала: "Спасибі, що ти мені і сьогодні наснився", - додала вона.

В'ячеслав Сумський народився 6 вересня 1934 року в селі Верблюжці Новгородківського району на Кіровоградщині. Закінчив Київський театральний інститут. Працював у Львівському, Запорізькому і Полтавському театрах. 1993-го став актором театру ім Франка. Усього зіграв більше 150 ролей. Він помер у столичній клініці Феофанія на 74-му році життя. Минулого тижня виповнилося 5 років від дня його смерті.

"В тата був один недолік — він ніколи не був кар'єристом: відмовлявся від звань, віддав свої ролі", - сказала Ольга Сумська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роль Ступки у польському фільмі не наважиться озвучити жоден актор

"Коли працював в театрі Марії Заньковецької, віддав головну роль в п'єсі Аксьонова "Колеги" Богдану Ступці. Богдан Сильвестрович тільки прийшов у театрі. Підійшов до мене і каже: "Ганнусю, ви можете попросити В'ячеслава Гнатовича, щоб дав мені зіграти роль Макса". Сказала про це чоловікові, а він відказує: "То нехай бере. А я піду на рибалку". Я тільки руками плеснула: "А кого ж гратимеш?". Він мені сказав: "Я там зіграю одного бандита, з мене корона не впаде. А як не дам Боді цю роль, він ще довго на задвірках буде", - розповіла Ганна Іванівна.

"Славочка затятим рибалкою був. Часто їздив на Дніпрогес у Запоріжжя. Сам робив мормижки і блешні. Якось повернувся додому з рибалки дуже пізно. Вранці каже мені: "Анічка, біжи подивись, що там у ванній плаває. Глянула, а там плавають п'ять судаків по кілограму-півтора. Наварила з них ухи, зробила холодцю і котлет", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Батько Ольги та Наталії Сумських колись віддав свою роль Богдану Ступці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі