вівторок, 12 лютого 2013 13:07

У Львові з'явилась реклама російською мовою
20

Фото: Фото: Леся Межва

Поліграфічне підприємство з іноземною назвою "Wolf" масово поширило на велетенських щитах рекламу власних поліграфічних послуг російською мовою. Пропонують продукцію: открытки, визитки, еврофлаеры. На щити звернула увагу Українська Республіканська партія.

"Такий цинічний крок став вочевидь наслідком введення в дію антиконституційного Закону "Про засади державної мовної політики", - говорить заступник голови Української Республіканської партії Ростислав Новоженець. - А де ж всемогутні місцеві депутати із преславутим рішенням Львівської обласної ради про невизнання зазначеного українофобського закону?  Мимоволі згадуються і "погрози" парламентської опозиції "лягти трупом" аби не допустити ухвалення цього закону, спрямованого таки проти української мови! Тим часом Львів вже давно втратив рідне українське обличчя. Пройдіться, бодай центром міста по проспекту із символічною назвою Свобода. Там ви зустрінете  засилля чужинецьких вивісок, що яскраво свідчить про інформаційну окупацію. Активісти Української республіканської партії вкотре стверджують, що неукраїнські назви в центральній частині П'ємонту складають щонайменше 60 відсотків. Республіканці наголошують, що навіть діючий Закон УРСР про мови у стаття 37 вимагає аби офіційні назви підприємств, установ і організацій утворювались і подавались українською мовою. Хоча й допускається також з правого боку аби внизу ці назви подавати в перекладі іншою мовою. Аналогічна норма закладена і щодо реклами у статті 35."

Про такі вивіски неодноразово наголошувала нардеп зі "Свободи" Ірина Фаріон. Коли вона ще була депутатом Львівської обласної ради, створила депутатську комісію, яка відвідувала заклади із неукраїнськими вивісками. Тоді депутати закрили кафе "Блінок" та прибрали твердий знак Ь у вивісці "ПодарунокЬ". Не вдалося їм прибрати цей знак у вивісках "Алкоголь&ТабакЪ". Оскільки фірма не зареєстрована у Львові.

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові з'явилась реклама російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути