Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2012 00:33

Ірина Фаріон закликала усіх готуватися у листопаді їхати до Києва
11

Фото: Фото: Євген Борісов

Вчора о 19.00 у центрі Львова, на площі біля пам'ятника Кобзареві, розпочалося народне віче спричинене підписанням Віктором Януковичем законопроекту про мовну політику.

Захід організувала об'єднана опозиція спільно з всеукраїнським об'єднанням "Свобода" . На віче прийшло близько 300 людей.

"Та верхівка, яка перебуває при владі – Янукович та його команда, мають одну ціль і одне завдання – знищити Україну, знищити український дух, і знищити все українське в нашій державі, - розпочав віче народний депутат України Андрій Парубій. – Рубікон був перейдений, бо підписавши той законопроект Янукович себе поставив поза законом і поза конституцією. Але найголовніше – він себе поставив поза Україною і поза Українцями. Тому ми повинні розпочати кампанію відсторонення Януковича від влади".

Також нардеп зазначив, що був присутній сьогодні на подібних мітингах у Стрию та Моршині. Там люди однозначно заявили, що на їхній території підписаний Януковичем законопроект не діє. Там діє 10 стаття конституції, яка стверджує, що в Україні лише українська мова державна.

"Саме зараз має відбутися максимальне перезавантаження українського парламенту – заявила Ірина Фаріон. – Наше з вами максимальне завдання – готувати максимально якісні вибори, готувати спостерігачів на дільниці й масово мобілізуватися у листопаді на виїзд до Києва".

Також депутат закликала максимальну кількість львів'ян прийти 24 серпня об 11 годині ранку прийти до обласної ради на марш захисту українців, який буде влаштовувати ВО "Свобода" по всій Україні.

""Перший національний" канал уже сміливо можна переіменувати в "Третій данєцкій", - сказав депутат Львівської міської ради Юрій Михальчишин. – І без всякого закону про засади державної мовної політики русифікація просто катастрофічними темпами триває всюди: від Луганська до Львова, від Чернігова до Севастополя. І поклавши руку на серце, вона почалась не від учора та русифікація. Москальська попса лунала у Львівських маршрутках і за Ющенка, Білозора вбили у Львові, а не в Донецьку. Україна, чиї руки в кайданах, а на грудях терновий вінок страждає усі 20 років. Коли ми з вами надіялись, чекали і вірили нас грабували і принижували. І зараз, коли ми намагаємося піднятися, нас намагаються знову принизити. А ті в парламенті, які зараз знов туди хочуть потрапити знов ниють, що Україна в небезпеці. Так Україна через них і опинилась в небезпеці".

Також Михальчишин розповів, що у народу зараз вдосталь гострих гасел, але вони нічого не дають.

"Є ми і вони. Іде одна стіна на одну. Одна втримається, а друга впаде. І я знаю, що цей день – день не за горами. Не в парламенті вирішиться доля України. На в парламенті ми захистимо українську мову. Ми захистимо українську мову, українську Україну, українську економіку на вулицях і майданах українських міст".

Також перед громадою виступив Остап Стахів зі співом під бандуру та депутат обласної ради Львівщини Ірина Сех та Степан Кубів.

Громадян закликали підписати під вимогою про відставку Януковича.

Євген Борісов

Зараз ви читаєте новину «Ірина Фаріон закликала усіх готуватися у листопаді їхати до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

355

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути