Ексклюзиви
середа, 16 травня 2012 15:17

У Львові "порвали" новий Трудовий кодекс
12

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні у Львові на проспекті Т. Шевченка біля пам'ятника Івасюку пройшла театралізована акція протесту. Молоді люди виступили проти нового Трудового кодексу та законопроекту про мирні зібрання. Організував протест громадський рух "Відсіч".

Посередині на площі перед пам'ятником встановили велику картонну коробку. Вона була заклеєна синім папером. Зверху великими білими літерами було написано Трудовий кодекс. Із двох боків коробки були вхід та вихід. Близько десятка молодих людей вистроїлися перед входом. Вони заходили в середину "трудового кодексу". Коли виходили, то були вдягнені в подерті та брудні дощовики. В руках тримали таблички із гаслами: "Навіть виправні роботи оплачуються", "Кріпацтво скасували в 1861 році", "Ні трудовому ярму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Трудовий кодекс дозволяє керівнику підглядати та слухати чужі телефонні розмови

Коли молоді люди захотіли опротестувати такий закон до них підбігло двоє переодітих міліціонерів. В руках вони тримали картонки із написаною цифрою 2450. Саме під цим номером іде законопроект про мирні зібрання. Керуючись ним "міліціонери" заборонили людям протест. Почали їх заганяти назад в картонну коробку. Але ті вирвались, розірвали та розтоптали "трудовий кодекс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трудовий кодекс "регіоналів" назвали людожерським

"Зараз назбирується багато негативних законопроектів, які починають атакувати громадян України, - розповів представник "Відсічі" Юрій Шувал. - Тому ми вирішили об'єднати акцію по найактуальнішим. Це "Трудовий кодекс", який має виноситися на голосування 22 травня у Верховній раді. А також законопроект 2450, який обмежує право громадян на мирне зібрання. Проти останнього ми боремося вже близько півтора року. Влада то ховає його в довгу шухляду, то раптово знов витягує на розгляд. Новий "Трудовий кодекс" встановлює для робітників нерегламентований трудовий кодекс. Тобто роботодавець може змусити працювати робітника скільки забажає. І при цьому зарплата людей не зростатиме. Хоча за кордоном за понаднормову роботу платять додатково. Не захищеними будуть і студенти які закінчили навчальний заклад. Їх випробувальний термін розтягнеться до шести місяців. Після цього роботодавець може вигнати їх. Правда потрібно заплатити буде якусь компенсацію. Але її сума і якою вона має бути не вказується. А раптом від якогось роботодавця компенсація буде у вигляді пригостити гамбургером в "МакДональдсі".

Зараз ви читаєте новину «У Львові "порвали" новий Трудовий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути