субота, 05 вересня 2020 09:54

У колишньому трамвайному депо показали виставу про Стуса
14

Фрагмент вистави «Стус: Перехожий» від київського незалежного театру «Дах»
Фото: Валерій Шмаков
«Кіт Ґаватовича» цього разу об'єднаний темою «Тоталітарні особистості»
«Кіт Ґаватовича» цього разу об'єднаний темою «Тоталітарні особистості»
«Кіт Ґаватовича» цього разу об'єднаний темою «Тоталітарні особистості»
Фрагмент вистави «Стус: Перехожий» від київського незалежного театру «Дах»

У рамках 5-го театрального фестивалю "Кіт Ґаватовича" київський незалежний театр "Дах" показав виставу "Стус: Перехожий". Дійство відбулось на території колишнього трамвайного депо у Львові.

"Кіт Ґаватовича" цього разу об'єднаний темою "Тоталітарні особистості". Гостей запрошують на лекції, вистави, перегляд світових опер просто неба та безкоштовні екскурсії історичним районом Підзамче (територія колишнього Львівського ґетто).

"Під час карантину не один уряд у світі скористався пандемією, аби підкоригувати закони та правила під себе. Не вперше сильним особистостям вдається протестувати супроти тоталітаризму, про них Кіт і буде згадувати цього року", - зазначають організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінофестиваль Docudays UA мандруватиме Україною

Зокрема, відвідувачів чекають лекції від людей спротиву сьогодні - Тетяни Микитенко, засновниці блогу "Рагулі", та Павла Гудімова - про сучасне мистецтво.

Також під відкритим небом можна оглянути авторську виставку Олександра Грехова про Леся Курбаса. Очікується прем'єра створеної спеціально для фестивалю вистави за участі лише підлітків "Декалог" режисера Ростислави Лози.

Найбільше організатори чекають трансляцію вистави від Білоруського театру, називаючи її "маніфестом історії, яка відбувається зараз".

"Для нас важливим є показати не лише чому є поганим повертатись до СРСР чи до будь-якого іншого тоталітарного режиму, але й розказати про особистостей, про тих, хто населяє цю планету, які боролись, борються проти системи. Ця система проявляється у криках за стіною, які ми намагаємось ігнорувати аж до дня. Власне це буде як маніфест постійної Весни Революції", — наголошує генеральна директорка ТФ "Кіт Ґаватовича" Єва Якубовська.

Через карантинні обмеження вистави можна переглядати за допомогою трансляцій на вулиці.

Якуб Ґаватович — театральний діяч ХVII століття, який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні. "Продав кота у мішку" — одна з його драматургічних робіт.

Зараз ви читаєте новину «У колишньому трамвайному депо показали виставу про Стуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі