Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 21:45

У Києві виступлять три вокалісти легендарного гурту

9 квітня в київському "Палаці спорту" відбудеться концерт легенд німецького металу Нelloween. Виступ пройде у рамках світового турне Pumpkins United.
Головна особливість цих гастролей — шоу за участі двох колишній вокалістів гурту Кая Гансена та Міхаеля Кіске.

Перший один із засновників Нelloween співав на дебютному студійному альбомі Walls of Jericho 1985 року. Гітарист Кай Гансен не займався вокалом професійно, але його манеру співу — дуже високий різкий фальцет — згодом копіювали інші виконавці павер-металу. Для "гарбузоголових" писав музику і тексти. Залишив Нelloween 1988-го. Зібрав не менш успішний метал колектив Gamma Ray.

Міхаеля Кіске покликали у Нelloween, коли йому було 18 років. Бо на концертах Каю Гансену важко було поєднувати спів і гру на ритм-гітарі. Голос Кіске звучить на найуспішнішому альбомі гамбуржців Keeper Of The Seven Keys Part 2. Вийшов диск 1988-го. На відміну від типових фронтменів-металістів, Кіске може утримувати високі ноти. Співак володіє діапозоном у 3,5 октави. Його голос глибокий і ліричний. Після того, як Кіске залишив Нelloween, він брав участь переважно в метал-опері — популярному в Німеччині жанру важкої музики. З 2012 із давнім приятелем Каєм Гансеном зібрали супергурт Unisonic. Виконують як класичний матеріал Нelloween, так і нові композиції.

З тепершнім вокалістом Енді Дерісом Нelloween випустили вже 12 альбомів. У групі він з 1994-го.

У студійному варіанті всіх трьох вокалістів Нelloween можна почути на минулорічному синглу Pumpkins United . В текст пісні музиканти дуже вдало вплели назви своїх найхітовіших бойовиків.

Гурт Нelloween вважають одним із засновників павер-металу. Цьому жанру важкої музики притаманна складність, мелодійність, швидкість гітарних партій, високий вокал. Тексти пісень рідко зачіпають соціальні, політичні та інші проблемні теми. На лірику найчастіше надихає фентезі-література. Група Нelloween утворилась у 1983 році в німецькому Гамбургу.

Автор: Євген Колесник
  Фанат Нelloween чекає  виходу гурту на сцену  київського Палацу спорту, 2006 р.
Фанат Нelloween чекає виходу гурту на сцену київського Палацу спорту, 2006 р.


В імені гурту його засновники обіграли англійське слово hell – "пекло", та назву давнього кельтського свята Гелловін. Символом Дня усіх святих, як німецької метал-групи, є гарбуз.

Зараз ви читаєте новину «У Києві виступлять три вокалісти легендарного гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі