середа, 16 травня 2012 11:23

У Каннах очікують на сенсації - директор кінофестивалю
8

Відкривається фестиваль, на який повинні прибути такі зірки, як Бред Пітт і Ніколь Кідман, конкурсного комедією американського режисера Уеса Андерсона "Королівство повного місяця"
Фото: Фото: ИТАР-ТАСС
Символом нинішнього фестивалю є легенда світового кінематографа Мерилін Монро, яка померла 50 років тому - у серпні 1962 року. Її фотографія розміщена на головній афіші кінофоруму. Слід зазначити, що Монро ніколи не відвідувала Каннський фестиваль і рішення про те, щоб вона стала його особою було прийнято тут після тривалих і важких дебаті
На кінофорумі працюватиме український павільйон. У ході його програми буде представлено три українські фільми - "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайла Іллєнка, кіноальманах "У кожного свій Чехов", і документальної стрічки "Чемпіони з підворотні" режисера Ахтема Сеітаблаєва
Як заявив тут виконавчий директор фестивалю Тьєррі Фремо, організатори спробували повторити успіх 64-го кінофоруму, коли ціла низка представлених на ньому робіт отримала всесвітнє визнання. "У ході підготовки програми ми переглянули в цілому 1700 картин, з яких вибрали найбільш вражаючі", - зазначив він. Таким чином, всі Канни зараз живуть очікуванням справжніх кінематографічних сенсацій
Як заявив тут виконавчий директор фестивалю Тьєррі Фремо, організатори спробували повторити успіх 64-го кінофоруму, коли ціла низка представлених на ньому робіт отримала всесвітнє визнання. "У ході підготовки програми ми переглянули в цілому 1700 картин, з яких вибрали найбільш вражаючі", - зазначив він. Таким чином, всі Канни зараз живуть очікуванням справжніх кінематографічних сенсацій

Черговий, 65-й за рахунком Канський кінофестиваль відкривається сьогодні в атмосфері очікування яскравих творчих проривів. У головну конкурсну програму включені 22 картини, в тому числі і стрічка українського режисера Сергія Лозниці "У тумані".

В її основу лягла присвячена Другій світовій війні повість відомого радянського письменника Василя Бикова.

Відкривається фестиваль, на який повинні прибути такі зірки, як Бред Пітт і Ніколь Кідман, конкурсного комедією американського режисера Уеса Андерсона "Королівство повного місяця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як минув Каннський фестиваль для Марини Вроди

В кулуарах кінопалацу в якості фаворитів на перемогу називають американського режисера Девіда Кроненберга з фільмом "Космополіс", австрійського майстра Міхаеля Ханеке з картиною "Любов", а також британця Кена Лоуча зі стрічкою "Частка ангелів".

Однак, на даний час крім членів відбіркового комітету Каннського фестивалю всіх фільмів, що конкурують за вищу нагороду кінофоруму - Золоту пальмову гілку, поки не бачив ще ніхто.

Як заявив тут виконавчий директор фестивалю Тьєррі Фремо, організатори спробували повторити успіх 64-го кінофоруму, коли ціла низка представлених на ньому робіт отримала всесвітнє визнання.

"У ході підготовки програми ми переглянули в цілому 1700 картин, з яких вибрали найбільш вражаючі", - зазначив він. Таким чином, всі Канни зараз живуть очікуванням справжніх кінематографічних сенсацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога Марини Вроди на Каннському фестивалі - подія року в українському кіно

Журі головного конкурсу очолює італійський режисер Нанні Моретті. Всього ж до програми фестивалю в нинішньому році включено близько 200 картин.

Символом нинішнього фестивалю є легенда світового кінематографа Мерилін Монро, яка померла 50 років тому - у серпні 1962 року. Її фотографія розміщена на головній афіші кінофоруму. Слід зазначити, що Монро ніколи не відвідувала Каннський фестиваль і рішення про те, щоб вона стала його особою було прийнято тут після тривалих і важких дебатів.

На кінофорумі працюватиме український павільйон. У ході його програми буде представлено три українські фільми - "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайла Іллєнка, кіноальманах "У кожного свій Чехов", і документальної стрічки "Чемпіони з підворотні" режисера Ахтема Сеітаблаєва.

Переможець 65-го Каннського фестивалю буде оголошений увечері 27 травня - в останній день його роботи.

Зараз ви читаєте новину «У Каннах очікують на сенсації - директор кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі