Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2012 13:51

"Найкрутішими світовими режисерами лишаються Ларс фон Трієр і Теренс Малік" — кінокритик

"Найкрутішими світовими режисерами лишаються Ларс фон Трієр і Теренс Малік" — кінокритик
Ларс фон Трієр. Джерело: media-news.ru

Каннський кінофестиваль, який відбудеться 16-27 травня у Франції, непередбачуваний. Важко прогнозувати, хто може стати його переможцем. Про це зазначив український кінокритик Алік Шпилюк.

"Каннський фестиваль — непередбачуваний. Серед фільмів-переможців немає жодної послідовності. Передбачати щось неможливо. Все залежить від складу журі, їх смаків, життєвих поглядів, подій у світі й багатьох інших факторів. Загальної моди на теми в кіно не існує взагалі. Минулорічний успіх "Артиста" — ну хто міг уявити, що чорно-білий фільм у стилістиці німого кіно отримає визнання у всьому світі. Вдруге такого не повториться. Ханазавічуса не можна називати супер яскравим режисером. Зробив декілька вдалих знахідок, відчуває кон'юктуру світового екрану, але не більше. Найкрутішими світовими режисерами лишаються Ларс фон Трієр і Теренс Малік. Зараз на злеті французьке кіно, вже багато років тримається. Дуже потужно іспанське виступає. Трошки загальмувало польське і дуже сильно загальмувало італійське. Чи то бракує цікавих імен, чи режисери, які могли б про себе заявити, призупинились. Іноді з'являється щось цікаве, але тієї потужності, яка була у 70-х немає вже", - зазначив Алік Шпилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пітер Грінуей проведе майстер-клас в Одесі

Щоб потрапити у конкурс, треба бути дійсно видатним режисером, додав він.

"Або дуже яскравим дебютантом. Як було з Сергієм Лозницею позаминулого року. Бачив маленький шматок його нового фільму, який потрапив у конкурс цього року — "У тумані". Дуже цікава робота, вишукана. Має непогані шанси на перемогу. У фільмі є трошки російських грошей і оскільки нічого більше Росія на конкурс не має показати, то офіційне приймання фільму робитимуть вони. Вважають, що це їхній фільм, а Лозниця — їхній режисер. Нещодавно чув, як запитали, чи можна його вважати білоруським режисером. Сказав, що можна - водночас білоруським, українським, російським, голландським. Це європейський режисер, творче коріння якого міцно закріпилося у радянському минулому. Народився в Білорусі, дитинство й молодість прожив у Києві, вчився у Москві, працював у Петербурзі. Вже довгий час живе у Німеччині. Але лишається з українським паспортом", - зауважив кінокритик.

Зараз ви читаєте новину «"Найкрутішими світовими режисерами лишаються Ларс фон Трієр і Теренс Малік" — кінокритик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі