понеділок, 23 квітня 2012 15:18

Фільму Лозниці важко буде перемогти на Каннському фестивалі

Фільму Лозниці важко буде перемогти на Каннському фестивалі
Джерело: kinorozvutok.ho.ua

Фільм колишнього киянина Сергія Лозниці "У тумані" візьме участь в основному конкурсі 65-го Каннського міжнародного кінофестивалю. Він проходитиме з 16 по 27 травня.

"У тумані" - екранізація однойменної повісті Василя Бикова. Дія фільму відбувається в окупованій німцями Білорусі в 1942 році - в період, який Лозниця вважає одним з найважливіших і незрозумілих у вітчизняній історії. Головного героя, шляхового обхідника Сущеню, помилково звинувачують у співпраці з окупантами, і до нього на хутір приїжджають два партизана, щоб зробити розправу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лозницю вважають найяскравішим із дебютантів Каннського фестивалю (ФОТО)

"Всі кінокритики світу зійшлися на думці, що цьогоріч програма набагато цікавіша, ніж минулого року.  Всі учасники — реальні зірки, чи не єдиний Лозниця випадає. Але він також не новачок, був у конкурсі 2010-го. Крім того за ним стоять потужні німецькі кіновиробники, які зробили все можливе, щоб стрічка потрапила у конкурс. Не думаю, що Лозницю можна назвати українським режисером. Він знімає кіно про пострадянський світ. При чому не з точки зору людини, яка тут живе, це - погляд збоку. Він - європейський режисер, який спеціалізується на темі пострадянського простору", - зазначив український режисер Володимир Тихий.

На його думку, фільму Лозниці важко буде перемогти.

"Тут інтрига не тільки в творчому потенціалі режисерів. Багато політичних моментів. Цього року чи не половина конкурсної програми — американські фільми. Також є декілька французьких, румунське — наймодніше зараз. Непогано було би, якби переміг фільм "Рай" австрійського режисера Ульриха Зайдля. В останні 15 років він зробив величезний вплив на сучасне кіно, а визначної нагороди за свої фільми так досі і не отримував",  - додав режисер.

Зараз ви читаєте новину «Фільму Лозниці важко буде перемогти на Каннському фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі