пʼятниця, 27 квітня 2012 18:38

Пітер Грінуей проведе майстер-клас в Одесі

Пітер Грінуей проведе майстер-клас в Одесі
Кадр з фільму Пітера Грінуея "Таємниці "Нічної варти"

Цього літа Одеський кінофестиваль відвідає відомий режисер Пітер Грінуей. Для слухачів Літньої кіношколи він проведе майстер-клас на тему нових можливостей кінематографа, розповість про свій новий фільм "Гольціус і компанія пеліканів", а також поділиться планами на майбутнє. Про це повідомила прес-служба фестивалю.

Картини Пітера Грінуея постійно номінуються на нагороди головних світових кінофестивалів - Канського, Венеціанського, Берлінського. Вже перший його повнометражний фільм "Контракт малювальника" (1982) був захоплено прийнятий критикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одеський кінофестиваль продають фальшиві VIP-абонементи

У 1988 році за фільм "Відлік потопельників" Грінуей отримав "Приз за кращий творчий внесок в Міжнародний кінофестиваль" (Best Artistic Contribution) Каннського кінофестивалю. Згодом Грінуей зняв ряд фільмів, що стали фестивальними хітами: "Кухар, злодій, його дружина і її Коханець" (1989), "Записки в головах" (1995), "Валізи Тульса Люпера" (2003-2004). З Грінуея працювали такі зірки як Тім Рот, Ізабелла Росселліні, Орнелла Муті, Хелен Міррен, Еван Макгрегор.

Останній на даний момент фільм Грінуея - "Гольціус і компанія пеліканів", про який режисер розповість на майстер класі в Одесі. Це історія про голландському художника 16-17 століть Хендріка Гольціуса. Фільм поставлений за сценарієм Тульса Люпера, який був написаний в Москві 1950 року ("Валізи Тульса Люпера").

Крім того, як повідомив сам Грінуей організаторам ОМКФ, у жовтні він планує приступити до проекту про Сергія Ейзенштейна - легендарного режисера, який зняв в Одесі знаменитий фільм "Панцерник Потьомкін".

Зараз ви читаєте новину «Пітер Грінуей проведе майстер-клас в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі