четвер, 10 квітня 2014 10:34

У Гонконзі помилково викинули картину вартістю майже 4 млн доларів

У Гонконзі помилково викинули картину вартістю майже 4 млн доларів

Картина пензля відомого китайського художника Цуй Жучжоу (Cui Ruzhuo), продана з аукціону за 3,7 мільйона доларів, зникла з п'ятизіркового готелю в Гонконзі. Прибиральники готелю помилково викинули на смітник написаний тушшю сувій під назвою "Засніжені гори".

Інцидент стався в готелі Grand Hyatt, де азіатський аукціонний будинок Poly Auction проводив торги. На записах камер спостереження видно, що прибиральники випадково забрали сувій разом зі сміттям, який потім вивезли на звалище. Туди одразу ж вирушили поліцейські, однак їм не вдалося знайти слідів картини в горі сміття. Адміністрація Grand Hyatt заявила, що готель не несе ніякої відповідальності за пропажу твори мистецтва.

Картини Цуй Жучжоу (народився в 1944 році) вважаються одними з найдорожчих творів сучасного мистецтва в Азії. На останньому аукціоні з молотка за 23,8 мільйона доларів пішла ще одна його робота - сувій "Сніжний пейзаж", написаний в аналогічному стилі. У 2011 році його картина "Лотос" була продана на гонконгських торгах christie's за 15,8 мільйона доларів.

Це вже не перший випадок, коли твори мистецтва приймають за сміття. У березні прибиральниця з італійського міста Барі випадково викинула експонати, призначені для виставки сучасного мистецтва. Роботи були виготовлені з паперу і картону.

Зараз ви читаєте новину «У Гонконзі помилково викинули картину вартістю майже 4 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі