Ексклюзиви
середа, 16 січня 2013 10:47

Студенти відмовляються їздити на пари, якщо їм скасують пільговий проїзд

Студенти відмовляються їздити на пари, якщо їм скасують пільговий проїзд
Фото: ostriv.in.ua

У випадку розгляду законопроекту "Про вищу освіту", який виключає право студентів на пільговий проїзд у транспорті, студенти оголосять Тиждень відмови від навчання. Про це заявила член Молодіжної ради при Кабінеті Міністрів Анастасія Сабова, повідомляє прес-служба ради.

"Подібна ініціатива парламентаріїв виглядає абсурдно. Складається враження, що голови фракцій не бачили що підписували. Якщо право студентів на проїзд зі знижками у транспорті, яке передбачене чинним законом про вищу освіту та іншим законопроектом, який є у парламенті, не буде збережене і в цьому варіанті документу, то ми оголосимо загальноукраїнський студентський Тиждень відмови від навчання. Через скасування пільг на транспорт іншогородні студенти просто не зможуть їздити на навчання з дому та навпаки через фінансові труднощі", - зазначила студентський лідер.

Вона також додала, що наразі в українських вищих навчальних закладах навчається близько двох мільйонів студентів.

"Впевнена, що на підтримку більшої частини студентів ми можемо розраховувати, адже подібний варіант законопроекту потрібен лише порожнім аудиторіям, а не студентам", - зауважила Сабова.

Нагадаємо: три опозиційні фракції внесли до Верховної Ради законопроект "Про вищу освіту", у якому не передбачено право студентів на пільговий проїзд.

Зараз ви читаєте новину «Студенти відмовляються їздити на пари, якщо їм скасують пільговий проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути