вівторок, 15 січня 2013 16:47

Влада виграє вибори мера столиці, якщо вони пройдуть влітку - експерт

Влада виграє вибори мера столиці, якщо вони пройдуть влітку - експерт
Тарас Загородній: влада має змогу виграти вибори. Фото: telekritika.ua

Щоб виграти київські вибори, владі потрібно призначити їх на липень. Про це на прес-конференції заявив політтехнолог Тарас Загородній.

"Головне завдання для влади — знизити явку виборців. Очікується, що їх буде не більше 50%. Влітку студенти — потенційний електорат опозиції, зокрема Кличка - роз'їдуться, середній клас буде у відпустках. Найкраща пора — липень", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" може підтримати Кличка або Порошенка на виборах мера Києва, - Бондаренко

З його слів, кандидат, який піде на вибори від опозиції автоматично переможе на посаді мера Києва. Хоча, на його переконання, мобілізаційний потенціал влади значно більший, ніж у опозиційних партій.

"Основний суперник влади, Віталій Кличко, на останніх етапах виборів не зможе мобілізувати свій електорат, який просто може не дійти до дільниці. Згадайте, як у 2008 році, Кличко і його сила протистояли мерові Черновецькому. Тоді вдало організували прийом демобілізації протестної групи. Напередодні виборів на аеродромі "Чайка" провели великий дводенний концерт. І всі молоді люди, які були готові проголосувати за Віталія Кличка, не пішли на дільниці. Зараз влада буде застосовувати такі самі методи", - вважає Загородній.

Він зазначив, що влада активно залучатиме ЗМІ та використовуватиме адмінресурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для киян важливіше, чи не буде мер "тушкою", а не його "господарницькі" здібності - "свободівець"

"Старшу вікову групу легко мобілізувати через соціальні служби чи комунальні підприємства. Якщо кандидат йде від влади, він має визнавати й говорити всім, що він від влади, а не грати в опозиційність. За владою є стала кількість прихильників. Як показали вибори 2012 року, їх 12%", - зауважив політтехнолог.

Тарас Загородній також висловив припущення, що опозиції буде дуже тяжко домовитись про єдиного кандидата. Тому їх буде досить багато, і вони розпорошать голоси протестного електорату.

Нагадаємо, що вибори мера Києва та депутатів Київради влада збирається призначати на початку червня.

Зараз ви читаєте новину «Влада виграє вибори мера столиці, якщо вони пройдуть влітку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути