вівторок, 15 січня 2013 14:05

Опозиція не збиралась скасовувати пільговий проїзд студентів - Гриневич

Опозиція не збиралась скасовувати пільговий проїзд студентів - Гриневич
Лілія Гриневич хоче подивитися, який саме законопроект внесе Міносвіти. Фото: glavcom.ua

Голова комітету у питаннях освіти й науки, нардеп від "Батьківщини" Лілія Гриневич, запевняє, що опозиційний законопроект про вищу освіту не скасовує пільги на проїзд для студентів.

Про це вона розповіла у коментарі Gazeta.ua.

"Опозиційний законопроект ніяким чином не скасовує пільги на проїзд для студентів. Тому, що ці пільги регламентуються зовсім іншими документами. Зокрема, законом України "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді", Указом президента від 1999 року "Про заходи щодо впорядкування механізму надання пільгового проїзду", і Постанової Кабінету міністрів України № 541 від 1999 року "Про надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів та професійних технічних закладів". Тому це не є предметом норми закону", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після перевірки міністерством, законопроект освітян став дуже схожий на "регіонівський"

Разом з тим, Гриневич не буде заперечувати, якщо студенти захочуть ще раз продублювати цю норму у законі.

"В принципі, ми не заперечуємо, бо ми не маємо якоїсь позиції протидії пільгам. Окрім того, наш законопроект тісно опрацьовувався різними студентськими організаціями", - додала вона.

Гриневич нагадала, що термін внесення альтернативних законопроектів про вищу освіту спливає 22 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи хочуть повернути корупцію в систему освіти - Гриневич

"Зараз ми і побачимо, що внесе Кабінет міністрів, і чи будуть внесені ще якісь альтернативні законопроекти. Зараз до Верховної Ради вже внесений законопроект про вищу освіту депутатів від Партії регіонів Ківалова та Сороки. А також внесений опозиційний законопроект від трьох фракцій, "Батьківщина", "Свобода" та УДАР, - це законопроект, який розроблявся робочою групою власне за ініціативою "Батьківщини". Паралельно розроблявся проект закону групою під керівництвом ректора Михайла Згуровського. Цей законопроект подавався від Кабінету міністрів. Але в процесі його узгодження, зараз складається ситуація, що начебто Кабінет міністрів дуже переробив законопроект групи Згуровського так, що звідти вихолощені головні ідеї про автономію університетів і по багатьох інших позиціях", - пояснила вона.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що члени студентської ради при Кабміні обурені змістом опозиційного законопроекту, який начебто не передбачає пільг на проїзд залізничним транспортом для студентів.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не збиралась скасовувати пільговий проїзд студентів - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути